En poäng i Pardubice
Publicerad: 2016-08-21

Oavgjort efter full tid, men förlust efter straffar.

I ett regntungt Pardubice och ett långt ifrån sprängfyllt Tipsport arena (3 538) inledde Frölunda Indians säsongens andra gruppspelsmatch i CHL övertygande. Gästerna sköljde över hemmalaget inledningsvis och det var speed och finess i hart när varje anfall. En tidig Pardubice-utvisning hjälpte förstås till, men det förtar inte insatsen – det var Frölunda som tog kommandot och dominerade mot ett yrvaket hemmalag.

Som helt ologiskt tog ledningen efter 6.40. Pucktapp i offensiv zon och Ladislav Havlik sist i den trio som på rugby-maner lirade trissan från höger till vänster i den kvicka omställningen.

Ytterligare ett numerärt överläge resulterade i ingenting, men viktigare: Frölunda klarade två numerära underlägen mot ett finurligt och kreativt spelande Pardubice.

Med dryga minuten kvar av den första perioden fick Frölunda den utdelning som borde kommit mycket tidigare – Simon Hjalmarsson smekte in en läcker handledare i bortre efter smart pass av Nicklas Lasu från Gretzkys kontor.

- Vi har många chanser, men gör inte mål på dom, analyserar Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Den andra perioden var Frölundas från början till slut och hemmalaget hade stora problem att etablera något ordnat spel fem mot fem.

Pardubice får tacka målvakten Brandon Maxwell för hjälpen och Tomas Klimenta för återtagen ledning halvvägs in i akt två – en kvick omställning igen och ett lurigt avslut.

En omedelbar reducering (52 sekunder) – Mats Rosseli Olsen på egen hand i numerärt underläge – kom såväl lägligt som rättvist.

- En tuff match, men vi måste utnyttja våra numerära överlägen, säger Joel Lundqvist.

I den tredje perioden jämnade Pardubice ut spelet och lagen bytte chanser med varandra, men inga mål. Matchen till övertid, mållös, och ett avgörande på straffar.

Pardubice satte två av fyra, Frölunda ingen och extrapoängen till Tjeckien.

- Jag gillade det jag såg av oss, men Pardubice förtjänar segern. Dom var lite hungrigare och framförallt effektivare, summerar Roger Rönnberg.

 

Frölundas laguppställning

Målvakter: Dan Bakala (Johan Gustafsson).

Backpar: Jacob Larsson/Jonathan Sigalet.

Henrik Tömmernes/Mattias Nörstebö.

John Nyberg/Matthew Donovan.

Oscar Engsund.

Linor: Casey Wellman/Joel Lundqvist/Mats Rosseli-Olsen.

Simon Hjalmarsson/Nicklas Lasu/Kristian Vesalainen.

Robin Figren/Patrik Carlsson/Artturi Lehkonen.

Victor Olofsson/Christoffer Ehn/Carl Grundström.

Sebastian Stålberg.

 

Peter Pettersson Kymmer