JSM 2019: Fördel Djurgården
Publicerad: 2019-03-21
FHC18
Frölunda J18 föll tungt i den första åttondelsfinalen mot Djurgården då man nollades på Hovet.

STOCKHOLM Det märktes på spelet i den första perioden att det var en betydelsefull match. Inget av lagen skapade några egentliga farligheter då man inte ville ge varandra någon som helst fördel, därav förblev perioden mållös. Spelet lossnade lite i den andra perioden där Frölunda skapade en hel del framåt och kändes på gång men istället var det Djurgården som öppnade målskyttet i samband med 1-0 målet vilket tvingade Frölunda att gå full offensiv.

Detta resulterade i ytterligare en kasse för hemmalaget Djurgårde, tyvärr för Frölunda kom målet då man hade en gubbe på bänken. Tobias Johansson, tränare Frölunda J18 gjorde en sista push för reducering och tog målvakten Hannes Kollén men istället fastställde Djurgården slutresultatet 3-0, även det målet kom i numerärt överläge.

Nu vänder serien hem till Frölundaborg för avgörande med start lördag och då serien avgörs i en bäst av tre gäller det för Frölunda att vinna både på lördag och på söndag. Matchstart lördag 16:00 och matchen går givetvis att se på svenskhockey.tv

Djurgårdens IF – Frölunda HC 3-0 (0-0, 1-0, 2-0)
Skott: 31-29
Utv. Min: 8-10