Fiffel och hot
Publicerad: 2017-09-14
FHC
Det blev en minst sagt annorlunda genomgång för Frölunda Indians – om hot, trakasserier, utpressning och matchfixing.

Torsdagens träning i Scandinavium avslutades lite efter ett, men inte efter en taktisk mangling inför lördagens SHL-premiär mot Mora, utan efter en föreläsning av polisen Fredrik Gårdare från den Stockholmsbaserade aktionsgrupp som enbart arbetar med otillåten påverkan inom idrotten.
– Vi jobbar med allt inom det här området. Hot, trakasserier, utpressning och matchfixing, säger Gårdare och berättar att inom fotbollen utreder gruppen just nu 30 ärenden som handlar om matchfixing, en problematik ishockeyn än så länge är förskonad ifrån:
– De ärenden vi har inom hockeyn handlar om hot i någon form. För att ordentligt markera vad matchfixing inom fotbollen egentligen handlar om berättade Fredrik Gårdare att det finns 300 spelbolag i Asien som kan satsa uppemot 90 miljoner kronor på en allsvensk match. Slutsats: där det finns pengar finns det möjligheter/risker.
– Den här typen av information är viktig. Det är bra att vara förberedd och veta vart man skall vända sig, säger Frölundas Simon Hjalmarsson om den lite-vid-sidan-om-vardagen-genomgången:
– Hockeyn har klarat sig från problem, hittills, men man vet ju inte var det kan landa tids nog.

På lördag är det SHL-premiär i Scandinavium, 18.00 – Frölunda Indians mot nykomlingen Mora IK och biljetter till matchen går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer