Hanhals sak är vår
Publicerad: 2018-12-14
FHC
Allettan redan nu är bra och nyttigt för Hanhals IF - och för samarbetsklubben Frölunda HC.

I tisdags säkrade Hanhals IF en plats i Allettan efter sköna 6-5 mot Tyringe borta.
– Det är oerhört glädjande att Hanhals tar det steget redan den här säsongen. Klubben har gjort ett mycket bra arbete och vi har hjälpt till med det vi har att erbjuda, säger Frölunda HC:s assisterande sportchef och menar det samarbetsavtal de båda klubbarna skrev på inför säsongen:
– Nu höjs nivån och det blir tuffare matcher, men vi skall inte springa iväg för fort. Vårt samarbete är långsiktigt, på tre år, och det skall vi vårda i lugn och ro.
Vad Björn Liljander menar är att Allettan och Hockeyettan är en sak. Hockeyallsvenskan något helt annat och ett rejält steg som det tar ett tag att ta.
– Nu har vi nått en nivå och siktar mot nästa. Tillsammans skall vi fortsätta att utveckla samarbetet och ta vara på det intresse som Hanhals avancemang genererat, menar Björn Liljander som under hösten skickat en hel del spelare från Frölundaborg till Kungsbacka ishall, ett utbytesprogram som kommer att fortsätta:
– Våra killar har fått istid och bra utbildning. Att få spela på den nivån utvecklar våra juniorer.
Ett uttalande som kan tolkas som att Frölunda kommer att låna ut ännu fler spelare nu när Hanhals tagit steget upp i Allettan.
– Hanhals har en bra verksamhet och en bra trupp så flödet kommer inte att öka. Det kommer att ligga på samma nivå. Men uppstår det luckor hjälper vi förstås till, vi har en konstant dialog om det här, förtydligar Björn Liljander.

Frölunda har under hösten lånat ut sex juniorer till Hanhals (förutom målvakten Arvid Söderblom och Pontus Andréasson som är utlånade hela säsongen): Oliwer Fjellström, Linus, Nässén, Filip Roos, Eric Engstrand, Jonatan Lundin-Andersson och Arvid Caderoth.
En Hanhals-spelare har gått andra vägen. Max Lindroth tränade med Frölunda Indians i en vecka under hösten.

Peter Pettersson Kymmer