Lyckad tjejträff
Publicerad: 2016-12-02

I onsdags genomfördes säsongens andra tjejträff i Frölundaborg.

Det var 44 tjejer från 6 till 15 år som var på plats. Mer än 10 ledare var dessutom med på och vid sidan av isen. Tjejerna kom från 15 klubbar i Göteborgsområdet - Bäcken, Frölunda, Hanhals, Hisingen, Hovås, Härryda, Kållered, Lerum, LN70, Mölndal, Rönnäng, Skärgården, Stenungsund, Sörhaga Alingsås och Uddevalla.

Det syntes och hördes att alla tjejer tyckte det var kul och inspirationen lyste bland både spelare, ledare och föräldrar. Främst tyckte de det var kul att spela och träna tillsammans med bara tjejer. Att det var stor skillnad i ålder märktes förstås men det var inget problem.

Alla tjejer fick anmäla sig till Göran Pegenius när de kom och därefter var det dags för upprop, gruppindelning och kort genomgång i ett överfullt omklädningsrum. Drygt hälften var med vid första träffen, resten var nya. På isen började vi med några övningar. Förra träffen var det skridskoåkning med puck på programmet med fokus på att åka med pucken. Daniel Eriksson (sportansvarig Frölunda ungdom) ledde denna del med stöttning av alla hjälpledare på isen. För många var det kanske enkla övningar men tricket är ända att öva med inlevelse och då blir övningen så svår som man gör den till. Här lyckades tjejerna mycket bra. Därefter var det dags för det traditionella spelet i ytterzonerna. Tjejerna var uppdelade i fem olika lag. Eftersom vi var väldigt många så spelades varje match med två puckar så alla skulle få puckkontakt oftare. Det gjorde vi även förra gången så några var vana medan det var nytt för en del. Varje lag bestod av äldre och yngre spelare. De äldre mötte varandra och de yngre mötte varandra. Funkade perfekt även om det i vissa fall var olika antal spelare. Det femte laget körde ”kull” i mittzon under ledning av Daniel. Tiden på is går fort och det var full aktivitet hela tiden vilket gjorde att tjejerna blev ganska trötta. Fantastiskt kul att se engagemanget hos alla tjejer och den glöd som finns.

Stort tack till alla ledare som var med och hjälpte till och gjorde denna träff möjlig!

Det stora intresset och positiva mottagandet gör att vi siktar på att återkomma med ny tjejträff efter jul.

Göran Pegenius