J20: Seger mot HV71 - Igen
Publicerad: 2016-11-27

Frölunda J20 säkrade ytterligare tre poäng sedan man slagit HV71 för andra gången på en vecka och delar nu tredjeplatsen med HV71 på samma poäng i en annars jämn tabell.

Jönköping Frölundas förutsättningar för seger i dagens match såg mycket bra ut då man trots en mållös förstaperiod såg taggade ut och även om chanser fanns i den första perioden kom utdelningen i den andra perioden efter mål av Marcus Christensson, Joni Ikonen och Jacob Peterson.

Men ett par misstag bjöd in hemmalaget HV71 i matchen igen i perioden som snart kom tillbaka två gånger om och det stod 3-2 på tavlan inför den tredje perioden.

Trots HVs upphämtning fortsatte Frölunda sedan att jobba tillbaka momentumet och kunde snart göra 2-4 och 2-5 genom Måns Carlsson och Jacob Nordqvist och HV71 såg slagna ut.

Men återigen kom man tillbaka genom att göra både 3-5 och 4-5 vilket skapade nerv hela vägen in och trots att hemmalaget lyfte målvakten för att få till en sen kvittering höll Frölunda undan och säkrade andra raka segern mot Jönköpingslaget.

Segern innebar även att nu står på samma poäng (42) som HV71 där smålänningarna parkerar på en tredjeplats tack vare fler gjorda mål totalt.

Nu väntar två dagars träning innan man gästar Karlstad och Färjestad BK på onsdag.

HV71-Frölunda HC 4-5 (0-0, 2-3, 2-2)