Serieseger
Publicerad: 2017-12-07
J18
Frölunda J18 säkrade i samband med kvällens 6-2 seger över HV71 seriesegern i J18 Elit Södra.

JÖNKÖPING Frölunda J18 satte fart från start och bjöd på ett bra piggt spel i matchens första tio minuter där man gick ifrån till en 2-0 ledning efter mål av Albin Bardh och Eric Engstrand innan Hv71 för en stund kom tillbaka och lyckades reducera till 1-2. Hemmalaget HV hade sedan flera chanser att kvittera men Hannes Kollén i Frölundamålet var med bra och såg till att hans lag fortfarande satt i förarsätet efter en spelad period.

Trots en dipp i andra halvan av den första perioden och i inledningen av period två där HV71 till slut kvitterade till 2-2 tidigt kom Frölunda tillbaka och började mala ner HV71 som för ett tag såg ut att vara flera nummer för små. Från Frölundabänken var aktiviteten hög när Tobias Johansson tog varje möjlighet att ge feedback och pusha sitt manskap framåt. Det gav såklart resultat och man återtog sedan ledningen efter mål av Lucas Raymond och sent i den andra perioden höll sig Eric Engstrand framme och fastställde periodens resultat 2-4.

Den tredje perioden fortsatte man att pumpa på med samma spel som i slutet av den andra perioden och man stängde ner HV71 relativt effektivt. De skott som kom fram till Hannes Kollén styrde han undan eller blockerade. Framåt stod Karl Henriksson och Jonatan Lundin-Andersson för produktionen och efter 60 spelade minuter stod det 6-2 på resultattavlan, förutom tre nya poäng säkrade man även seriesegern med en match kvar i J18 Elit.

Det var en tuff bortamatch men det visste vi på förhand säger Tobias som fortsätter;
Det var ett ställningskrig i nästan två perioder där vi leder med två puckar inför sista. I den tredje perioden spelade vi sådär jobbigt som jag vet att vi kan göra och de, HV71, var inte i närheten av att hota oss. Det var en nyttig match för oss att spela, tajt och tufft och bra motstånd så jag är jättenöjd.

Nu väntar tabelltvåan IF Troja Ljungby för Frölunda J18 hemma på söndag. En match Tobias Johansson ser fram emot.
Troja är ett bra lag och de är det enda laget vi inte slagit dom i serien så det är dags nu. Men det kommer bli en tuff match och vi går för tre nya poäng och seger

HV71 - Frölunda HC 2-6 (0–2, 1-2, 2-2)

0-1 (05:16) | Albin Bardh (Lucas Raymond)
0-2 (09:25) | Eric Engstrand (Daniel Torgersson)
1-2 (11:20) | Theodor Curmark (Simon Holmström, Martin Nilsen)

2-2 (22:40) | Simon Wassberg
2-3 (29:42) | Lucas Raymond (Isac Andersson)
2-4 (38:46) | Eric Engstrand (Daniel Torgersson, Albin Bardh)

2-5 (53:47) | Karl Henriksson
2-6 (55:41) | Jonatan Lundin-Andersson (Arvid Caderoth, Måns Krämer)