Offensiven i fokus
Publicerad: 2016-11-29

En nöjd Roger Rönnberg vill ha mer.

Med 23 SHL-matcher spelade har Frölunda Indians lite andrum efter ett intensivt oktober och november.

Inte match förrän på fredag – Luleå hemma – och tre välbehövliga träningsdagar på Campus.

- Ja, det här lilla avbrottet är bra för oss, ett tillfälle att fylla på energi, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg och berättar vart fokus ligger fram till helgens back-to-back mot Luleå: - Vi jobbar med offensiven. Skall vi göra tre mål per match måste vi skapa mer och det finns en förbättringspotential.

Vad exakt är det ni gnuggar?

- Vi vill bli kraftfullare i vårt anfallsspel – mer folk på mål och intensivare på mål. Vår skottstatiskt är bra, men vi vill bli bäst.

Fakta bakom analysen: Frölunda skjuter flest skott i SHL, men ligger ännu inte på målvärdet 10 procents utdelning (8,95).

Med det skrivet kanske bäst att påminna om att Frölunda Indians leder SHL efter 23 spelade matcher och kommer fortsatt att göra så efter kvällens omgång.

- Vi är lite överraskade resultatmässigt, men det här laget har visat att det kan vinna matcher på lite olika sätt, hårt jobb och skönspel, och det är en styrka, förklarar Roger Rönnberg som ser vissa likheter med förra säsongens SM-guldvinnande grupp:

- Det här laget visar samma karaktär och tävlar alltid.

Frölunda hälsar på fredag Luleå välkommet till Scandinavium under rubriken Fullsatt fredag – biljetter till matchen, nedsläpp 19.00, går att köpa via den här länken.

#fullsattfredag

Peter Pettersson Kymmer