Tre i JVM-truppen
Publicerad: 2017-12-06
FHC
Förbundskapten Tomas Montén har tagit ut truppen till JVM – och tre Frölunda-spelare finns med.

Jul- och nyårstraditionen junior-VM avgörs den här gången i Buffalo, USA. Lite efter lunch på onsdagen presenterade förbundskapten Tomas Montén bruttotruppen, som innehöll tre spelare från Frölunda Indians: Lias Andersson, Rasmus Dahlin och Filip Westerlund.
– Jag är lite förvånad, men det har ju å andra sidan känts bra i dom samlingar jag varit med på och JVM har varit ett mål för mig hela säsongen, säger 18-årige Westerlund, väl medveten om att några namn skall bort innan truppen spikas definitivt:
– Jag är förberedd och skall tävla till mig en plats.

Junior-VM är en turnering som intressemässigt växt ut till en koloss under senare år, mycket tack vare ett aptitligt spelschema. Jul- och nyårs-helgen är en tittarvänlig lucka för helgfirande hockeysupportar – för spelarna är det en annorlunda upplevelse.
– Ja, det blir nåt nytt att fira jul och nyår någon annanstans, men det får man ta, menar Filip Westerlund.

Småkronorna samlas i Stockholm den 14 december och flyger dagen efter till Niagara, Kanada, för läger och träningsmatcher.

JVM i Buffalo börjar den 26 december och är slut den 5 januari – Sverige inleder turnering mot Vitryssland den 26 december.

Peter Pettersson Kymmer