Krokuslaget till Scandinavium
Publicerad: 2017-03-03
SHL
Rögle BK har en teoretisk möjlighet och det kommer att prägla lördagens möte med Frölunda menar Pär Johansson.

Vi fångar Pär Johansson på tåget från Stockholm förmiddagen efter den sköna övertidsvinsten mot Brynäs borta. För en liten stund avbryter vi Johanssons videogenomgång med backen Mattias Nörstebö – som av någon anledning påstår att han är Therese Johaugs lillebror – och pratar Brynäs och Rögle.
– Vi gjorde något riktigt bra i Gävle, en riktig kämpaseger, och det skall vi bygga vidare på, säger Frölundas assisterande tränare som med sina rötter i Skåne bara har gott att säga om morgondagens motstånd.
– Rögle är ett av mina favoritlag. Och krokuslaget spelar som bäst när krokusen blommar i Skåne.

Rögle grep verkligen sista halmstrået på torsdagskvällen – seger mot bottenkollegan Leksand – och har med tre matcher kvar att spela av SHL en teoretisk möjlighet att krypa över kvalstrecket.
– Ja, Pollenkungens lag har fortfarande chansen. Det kommer att bli en match mellan två lag som har mycket att spela för, förklarar Pär Johansson och berättar att Frölundas lag mot Rögle kommer att likna det som spelade mot Brynäs i torsdags. En definitiv trupp tas ut efter morgondagens värmning.

Biljetter till lördagens match mellan Frölunda och Rögle i Scandinavium, nedsläpp 16.00, går att köpa via den här länken – inklusive erbjudandet Familjebiljett för 499 kronor (två vuxna och två barn).

Peter Pettersson Kymmer