Dahlin i JVM-laget
Publicerad: 2016-12-05
JVM
Fyra Frölundaspelare kom med i Tomas Monténs JVM-lag.

Spekulationerna är avslutade, Tomas Montén har nominerat laget och tar med sig en bruttotrupp om 26 spelare till JVM – fyra av dem är från Frölunda: Jacob Larsson, Kristoffer Gunnarsson, Carl Grundström och höstsensationen Rasmus Dahlin.

– Så klart kul och något jag er fram emot. Det blir tufft, men jag skall göra allt för att kriga mig in i laget, säger 16-årige Dahlin som när den här säsongen inleddes inte räknade med att spela i Frölundas A-lag, än mindre bli uttagen till JVM-turneringen i Kanada.

– Mitt mål var att ta en plats i Frölundas J20-lag och när det började pratas om JVM tänkte jag att det är omöjligt, det har gått fort.

Frölunda-fostrade John Dahlström, nu i Madisson Hats, fick också plats i Tomas Monténs JVM-trupp.

JVM spelas i Toronto och Montreal, Kanada, mellan den 26 december och 5 januari. Minikronorna finns med i grupp A och möter: Danmark (26/12), Schweiz (28/12), Finland (29/12) och Tjeckien (31/12) - finalen spelas 5 januari.

Rikard Grönborg presenterade under eftermiddagen sin trupp till Channel One Cup. Inga Frölundaspelare fick förbundskaptenens förtroende den här gången, men en regerande svensk mästare: Oscar Fantenberg, Sotji.

Tre Kronors spelprogram Channel One Cup

  • 15 december: Ryssland
  • 17 december: Finland
  • 18 december: Tjeckien
Peter Pettersson Kymmer