Derbydags
Publicerad: 2017-09-22
SHL
Första bortamatchen för säsongen och en riktig godbit dessutom – Färjestad i Karlstad.

Betryggande 3-0 mot Karlskrona i Scandinavium på torsdagskvällen, träning i Campus på fredag förmiddag och så bussresa till Karlstad i morgon och ett alltid lika hett bortamöte med Färjestad.
”Dom ser bra ut. Dom har vunnit två raka matcher och slog ju oss på försäsongen”, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog och utvecklar:
”Färjestad är ett vasst lag, speciellt i omställningsspelet som håller hög kvalitet. Vi har full respekt för dom och måste göra en bra insats där uppe om vi skall vinna”.

Premiären mot Mora blev en jämn och aningen svajig tillställning – vinst, 3-2, i förlängning. I torsdagsmötet med Karlskrona var det ett fartigare och mer beslutsamt Frölunda Indians som inte körde över gästerna från Blekinge, men vann med betryggande 3-0.
”Vi tog ett steg framåt mot Karlskrona och det är skönt att se att stora delar av vårt spel fungerar. Vi tar kliv i varje match och i Karlstad vet vi att det är Frölundahockey som gäller”, förklarar Johan Lundskog, men medger samtidigt att det finns detaljer i spelet att omedelbart-förbättra:
”Vårt power play har varit lite slarvigt och behöver skärpas upp. Vi vet att vi är bra i numerärt överläge, men det gäller att leverera också”.

Det förväntas storpublik till Löfbergs lila arena på lördagskvällen, nedsläpp 19.00, och inte bara för att söte bror från storstan kommer på besök – Rikard Wallins tröja skall hissas.
”Jag förväntar mig bra drag däruppe med tanke på inramningen och hoppas på en riktig hockeyfest”, säger Johan Lundskog och berättar att Frölundas trupp är intakt och att laget mot Färjestad tas ut efter lördagsförmiddagens värmning.

Mötet mellan Frölunda och Färjestad direktsänds på Cmore.

Peter Pettersson Kymmer