Stark vändning gav tre poäng
Publicerad: 2016-12-07
J18
Frölunda såg länge ut att gå mot förlust efter att ha fått spendera hela matchen jagandes Malmö Redhawks men slutminuterna visade sig bli lyckosamma och man vann till slut med 5-4.

Malmö - Trots kraftigt övertag i skottstatistiken (24-13) var det Malmö som satte sina chanser då man trots en kvittering av Linus Nässén till 1-1 i den andra perioden fick se Malmö gå till pausvila med 2-1 efter två spelade perioder.

Malmö utökade till 3-1 tidigt i den tredje perioden men Oliwer Fjellström såg till att gästerna Frölunda fortfarande hade känning i samband med sitt mål som innebar 3-2 bara tjugo sekunder senare. Ett misstag minuter efter 3-2 målet renderade i 4-2 för Malmö innan Marcus Engelsen sköt in 4-3 pucken bakom Malmökeepern Linus Gidbark och därmed noterades för sitt första mål i J18 för säsongen. Malmö var märkbart störda av Frölundas upphämtning och en lång sekvens av grinigt spel och matchstraff inleddes.

Frölunda som drabbades av fem minuters boxplay visade både styrka och kyla när man trots press från Malmö klarade av det numerära underläget och ett mållöst powerplay senare kvitterade Filip Hasa till 4-4 innan Joseph Berger såg till att fullborda indianernas vändning med endast fyra minuter kvar av matchen.

Malmö försökte sedan komma tillbaka men Erik Portillo stod pall i kassen och därmed säkrade man ytterligare tre poäng.

Nu återstår endast en match av J18 Elit södra. Den spelas på söndag mot Tingsryds AIF i Frölundaborg med start 16:00.

IF Malmö Redhawks-Frölunda HC 4-5 (1-0, 1-1, 2-4)

Skott: 21-36 (6-10, 7-14, 8-12)

Utv.min: 6-33 (0-2, 0-0, 6-31)

1-0 (08:16) | Albin Olsson (Emil Gabrielsson, Hampus Rydqvist)

1-1 (24:15) | Linus Nässén

2-1 (26:42) | Albin Olsson (Jacob Hallberg, Charlie Björlin)

3-1 (45:17) | Albin Olsson (Gustav Sterner, Charlie Björlin)

3-2 (45:34) | Oliwer Fjellström (Jakob Heljemo)

4-2 (46:27) | Albin Olsson (Emil Gabrielsson)

4-3 (46:38) | Marcus Engelsen (Linus Nordin, Eric Engstrand)