Fjärde raka hemmavinsten
Publicerad: 2016-10-13

Fortsatt obesegrade i Scandinavium

GÖTEBORG | Frölunda HC satte fart från start i ett försök att spräcka nollan på Oscar Dansk i Rögle BK:s mål, men den uppgiften skulle bli svårare att knäcka än väntat.

Spelet böljade fram och tillbaka, men Frölunda höll i stafettpinnen under de längsta delar utav inledningsperioden. Allra närmast mål i den första perioden skulle dock Rögle vara, men Johan Gustafsson lyckades freda målet från Röglefarligheter.

EFTER EN ANINGEN MEDIOKER OCH UDDLÖS MITTENPERIOD kom Frölunda ut till den tredje perioden med en helt annan attityd där skridskorna skar snabbare, pucken gick snabbare mellan spelarna och man tog sig in mot mål på ett betydligt rakare och kvickare sätt än tidigare under matchen.

Det skulle också till slut ge utdelning när Victor Olofsson just bröt sig in framför kassen och placerade in pucken i nätet till 1-0 med nästan exakt halva den tredje perioden spelad.

Frölunda gjorde det sedan väldigt svårt för Rögle att hänga med som drog på sig ett par utvisningar där Joel Lundqvist i spel 5 mot 4 till slut rakade in 2-0 med knappt sex minuter kvar att spela.

I ett sista försök att hämta in underläget lyckades Rögle, med utplockad målvakt, få hål på Johan Gustafsson i en rörig situation där Jack Connolly var sist på pucken och såg till att gästerna fick in en reduceringspuck. Men närmre än så kom inte Rögle, utan Frölunda tog tre nya poäng  och matchvinnande Joel Lundqvist kommenterade vinsten till C More efter slutsignalen;

- Jag tycker matchen i stort sett gick i vågor. Jag tycker vi för spelet men att vi går ned oss lite mycket vissa stunder och då är inte Rögle ofarliga på något vis. Vi är nöjda med tre poäng, men inte med hur vi genomför matchen, avrundar kapten Lundqvist.

På lördag (kl 16:00) gästas vi utav Linköping HC.
Innan match kommer en ceremoni att äga rum där en utav våra allra största genom tiderna, Ronnie Sundin, kommer att äras när vi hissar hans tröja (#23) i taket. Ceremonin startar 15:30.
Vi kommer på lördag också att spela i gröna tröjor, någonting vi kommer göra i samtliga lördagsmatcher på hemmaplan den här säsongen.

Biljetter till matchen köper ni via den här länken.

Frölunda HC – Rögle BK 2-1 (0-0, 0-0, 2-1)