• Huvudsponsorer

Måndag Mån 29 Januari Jan
Tisdag Tis 30 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Idag 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar

Djurgården bröt hemmasvit

14 november 2017 21:44
SHL

När Frölunda HC och Djurgårdens IF ställs emot varandra brukar man kunna räkna med hemmavinst, för hemmalaget har stått som segrare i 14 av de 16 senaste mötena mellan lagen. I Göteborg hade Frölunda faktiskt bara förlorat en av de 15 senaste matcherna mot Djurgården inför kvällens batalj.


GÖTEBORG | Efter en ganska trevande inledning på denna tisdagsmatch så var det ändå gästande Djurgården som kunde lägga beslag på den första ledningspucken. Henrik Eriksson stod påpassligt framför Johan Mattsson och styrde in ett skott till 1-0 för gästerna, med knappt halva den första perioden spelad.

Frölunda saknade definitivt inte möjligheter att i de offensiva försöken överlista Adam Reideborn i Djurgårdsmålet, snarare tvärtom. Redan innan Djurgårdens ledningspuck kunde Frölunda så när ta vara på en snabb omställning, när Jesper Emanuelsson hittade Sebastian Stålberg vid den bortre stolepn – men Stålberg prickade stolpens utsida från mycket nära håll.
Stolpen skulle vid två tillfällen även bekymra Rasmus Dahlin – som var en ljusglimt i offensiven för de grönklädda under matchens två första perioder. I numerärt överläge avlossade han först en tyst handledare mot en skymd Reideborn, sedan bjöd han på läckra finter finesser när han kroppsfintade sig förbi Djurgårdsbackar och avlossade ett skott – men båda gångerna i stolpen närmast spelarbåsen.
Ryan Lasch hade även han en jättemöjlighet att fixa en kvittering när han bara skulle raka in en retur från nära, men Adam Reideborn bjöd på en oerhört kvick sidledsförflyttning och stod för enorm räddning.

Till sist skulle ändå kvitteringspucken komma, och det genom Lias Andersson som fick tid i slottet och kunde placera in pucken mellan arm och kropp på Reideborn – Anderssons första mål iklädd en tröja med #61 på ryggen.

Men, ledningen stod sig inte i mer än knappt fyra minuter, för i numerärt överläge kastade sig Patrik Lundh fram och petade in en lös puck bakom Johan Mattson och Djurgården hade ett 2-1-läge inför den sista perioden.

Kanonstart på akten

Den tredje perioden kunde knappast ha börjat bättre för Frölunda, som redan efter 70 sekunder såg till att utjämna matchen.
Liggande på isen lyckades Sebastian Stålberg vispa fram pucken till Simon Hjalmarsson, som frispelad framför Djurgårdskassen stod för en delikatess när han överlistade Reideborn och rakade in 2-2-pucken med sitt andra mål för säsongen.

Det var definitivt Frölundas period från start där man hade längre anfall och hårdare press mot Reideborn än tidigare under matchen, och även om övertaget mattades av med tiden så skulle Ryan Lasch visa prov på sina fantastiska handleder och ge Frölunda en första ledning i matchen.
I numerärt överläge kunde han från den vänstra tekningscirkeln distinkt och elegant placera in en handledare i det bortre krysset till 3-2, helt otagbart för Reideborn.

Ju närmre periodens slutsignal matchen kom, allt närmre kom Djurgården Mattssons målbur, och med utplockad målvakt skulle också kvitteringen sitta. Marcus Högström avlossade ett direktskott ifrån blålinjen och 3-3 var ett faktum

Efter en förlängning innehållandes ett med numerärt överläge för Frölunda och en lång straffläggning (totalt 14 lagda straffar) avgjorde till sist Calle Ridderwall tillställningen för Djurgården och gav stockholmarna extrapoängen med straffläggningens enda mål.
Förlusten innebar att Djurgården bröt Frölundas svit på sju raka vinster på hemmaplan inbördes.

– Prestationen var bra i kväll, inte perfekt på långa vägar, men vi spelar tillräckligt bra och vi har kommit undan i så många matcher med sämre prestationer och vunnit. Nu blåser det lite emot, och de får studsen med sig som gör att de kvitterar. Sedan är det alltid surt att förlora hockeymatcher, säger Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Man har alltid press på sig när man spelar ishockey och håller på med elitidrott. Vi sätter den största pressen på oss själva och jag tycker synd om killarna idag. Jag hade unnat dem en seger i dag, men vi jobbar på och tar nästa istället, avslutar Roger.

På torsdag gästar vi Luleå HF med matchstart kl 19. Nästa hemmamatch äger sedan rum på lördag då vi gästas av Örebro HK (matchstart kl 15:15). Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Matchstatistik

Frölunda HC – Djurgårdens IF 3-4 SO (0-1, 1-1, 2-1, 0-0, 0-1)
Skott:
33-27 (10-11, 12-8, 9-6, 2-1, 0-1)
PIM: 33-39 (0-4, 33-31, 0-2, 0-2, 0-0)

Period 1
0-1 (08:43) | Henrik Eriksson (Marcus Högström, Linus Hultström)

Period 2
1-1 (31:00) | Lias Andersson (Ryan Lasch)
1-2 (34:52) | Patrik Lundh (René Bourque, Linus Hultström) PP1

Period 3
2-2 (41:10) | Simon Hjalmarsson (Sebastian Stålberg, Jesper Emanuelsson)
3-2 (54:20) | Ryan Lasch (Adam Almquist, Lias Andersson) PP1
3-3 (59:03) | Marcus Högström (Linus Hultström)

Avgörande straffskytt: Calle Ridderwall, Djurgårdens IF

Så här ställde Frölunda upp:
Johan Mattsson
(Johan Gustafsson)

Adam Almquist - Rasmus Dahlin
Matt Donovan - John Nyberg
Jonathan Sigalet – Kristoffer Gunnarsson
Filip Westerlund

Mats Rosseli Olsen – Joel Lundqvist – Ryan Lasch
Jesper Emanuelsson – Simon Hjalmarsson - Sebastian Stålberg
Oliwer Fjellström – Lias Andersson - Max Friberg
Pontus Widerström – Christoffer Ehn - Ponthus Westerholm
Samuel Fagemo