Uddamålsförlust i premiären
Publicerad: 2017-08-10
FHC
Fyra mål framåt, men förlust i första matchen för säsongen för Frölunda Indians.

I bekant miljö och inramning och mot en kär ärkerival premiärmatchade Frölunda Indians i Strömstad på torsdagskvällen. Solen sken och värmde förstås - som alltid när hockeysäsongen kör igång - och självklart fullsatt (550) i gamla, men likväl charmiga Lionshov.

Frölunda Indians, för kvällen i vitt, inledde piggast mot ett grönklätt något försiktigt Färjestad, men mållöst efter de första 20 minuterna trots tre numerära överlägen – två för Frölunda och ett för Färjestad (Dick Axelsson lyckades få med sig såväl Rasmus Dahlin som Kristoffer Gunnarsson till botbänken efter en kortare boxnings- och brottningsmatch i mittzonen).
Perioden präglades annars av lite slarvigt och hafsigt uppträdande av båda lagen, som brukligt är så här i säsongens linda.

Den andra akten var helt och hållet Frölundas, låt vara hjälpt av ett tidigt, men fruktlöst, fem-mot-tre-läge.
Frölunda ägde puck och parkerade i motståndarzon, ett effektivt Färjestad tog de chanser som bjöds, och det med råge.
Bara sex skott mot mål, men 50-procentig utdelning och 2-3 i paus - ett resultat som inte helt stämde överens med matchbilden.
Färjestad gjorde matchens första mål efter kontring, Marcus Nilsson. Frölunda kvitterade, Rasmus Dahlin, och tog ledningen, Carl Grundström, och hade bud på fler, men kammade noll. Färjestad fortsatte på den inslagna linjen och kontrade i slutet av perioden in tvåan (Dick Axelsson) och trean (Nilsson igen) bakom en maktlös Johan Gustafsson.
"Det är tydligt att vi har nött anfallsspel, och inte försvar, de här två veckorna. Men det kan vara en bra knäpp på näsan, att vi förstår vikten av försvarsspel", säger Frölundatränaren Roger Rönnberg.

Redan efter drygt fem minuter i den tredje perioden stod det 4-4 på resultat-tavlan, Christoffer Ehn. Bägge lagen gick sedan för segern - Frölunda lite mer, Färjestad mer framgångsrikt.
3-4 la store Johan Ryno in efter en bjudning. En dryg minut senare var det utjämnat igen, Joel Lundqvist.
I den sista matchminuten fick en fri Ryan Lasch två chanser mot Stefan Steen. Färjestads-keepern dubbelräddade och på den efterföljande kontringen pricksköt Sebastian Erixon in avgörande 4-5, med bara 27 sekunder kvar av matchen.
"Vi springer bort oss några gånger och det utnyttjar Färjestad, men fyra mål framåt är vi nöjda med", förklarar Roger Rönnberg.

Redan på lördag matchar Frölunda Indians igen, mot Leksand i Lionshov, Strömstad, 16.00.