• Huvudsponsorer

U16 E: Frölunda i farten

16 december 2012 22:45

Det hjälpte inte att Frölundas Oliver Erixon gjorde mål för Sverige Team 16 i finalen mot Finland i Nordic Cup, laget föll med 3-2. Samtidigt med Oliver var även fyra spelare på uttagning till Team 17 och dessutom spelade Oliver landslagshockey med en blivande klubbkamrat, Jacob Larsson.


Frölunda brukar vara väl representerat när det gäller de olika landslagen och även det yngsta landslaget, Team 16, har givetvis en representant från Göteborg. Oliver Erixon, center i U16, klarade de tuffa uttagningarna och var med när landslaget först spelade två matcher mot Finland och sedan deltog i en fyrnationers turnering i Danmark.

Oliver gör sin andra säsong i Frölunda U16 och kom till föreningen från Kungälv. Med sig i landslaget hade han även Jacob Larsson, back från Troja/Ljungby, så man kan säga att Frölunda hade en och en halv spelare.

–Jacob har valt att studera på hockeygymnasiet i Göteborg och spela med Frölunda. Det är fantastiskt roligt, Jacob är en skridskostark och spelskicklig back, säger Björn Liljander.

Samtidigt med landslagssamlingen för Team 16, hade Team 17 Elitcamp i Norrtälje. Det var en förberedande camp för Team 17, där de som blir uttagna ska åka till Ontario Kanada och spela en turnering. Till denna camp var det fyra Frölundaspelare som var uttagna, Anton Karlsson, Kevin Elgestål, Pierre Engvall och William Lagesson.

Skulle Anton Karlsson bli uttagen till Team 17, blir det andra gången på ett halvår som han åker med landslag till Nordamerika. Han och Anton Blidh var med Team 18 när de var och spelade en turnering i Michigan tidigare i höstas.

PÅ BILDEN:

Jacob Larsson, t v, Oliver Erixon.