”En extra växel”
Publicerad: 2017-04-05
SHL
Semifinalserien är tillbaka i Scandinavium och det är utjämnat, 1-1 i matcher.

Frölunda Indians åkte upp till Gävle och ställde saker och ting till rätta. Övertygande seger, 6-1, och en utjämnad semifinal mot Brynäs.
– Ja, vi står för en jättebra prestation. Vi jobbade bra, var effektiva och höll oss till vår gameplan i 60 minuter. Vi hade inga dippar, utan höll en genomgående jämn nivå, säger Frölundas assisterande tränare Johan Lundskog.

Matchbilden i Gavlerinken var helt annorlunda än den i Scandinavium i söndags. Frölunda dominerade från första skär till sista och hittade målet i alla spelformer förutom boxplay.
– Power play är viktigt så här års och skönt att vi fått utdelning i bägge matcherna. Och vårt press-spel kuggade i och det stängde deras omställningar. Vi är svåra att hantera när vår höga press fungerar, analyserar Lundskog, men förvarnar om att det krävs en minst lika bra insats i Scandinavium i morgon kväll:
– Dom kommer säkert ut taggade och vi måste upp på samma nivå som i Gävle. Och vi bör ha våra bästa matcher framför oss.
Stödet från ett fullt Scandinavium, vad betyder det?
– Enormt mycket. Det blir en fantastisk inramning och spelarna får energi – det blir som en extra växel.

Frölundas trupp var intakt på onsdagsförmiddagens träning – exklusive Jacob Larsson – och laget mot Brynäs tas ut efter morgondagens värmning.

Semifinal tre mellan Frölunda och Brynäs spelas i Scandinavium på torsdagskvällen, nedsläpp 19.00 – biljetter till matchen går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer