Underläge med tre
Publicerad: 2021-04-13
Frölunda HC är tungt ute efter en ny förlust mot Rögle BK.

Frölunda HC inledde den tredje kvartsfinalen på ett inspirerande vis, med känslan att ”Det här kan vi greja!”. De inledande tre-fyra minuterna var det ett piggt, ettrigt hemmalag som, med fart under skridskorna och tyngd i närkampsspelet, forcerade framåt i jakten att etablera tryck i Rögle BK:s försvarszon.
Men, bara en missberäknad puckbana och en retur in i mål bakom Johan Mattsson senare så var det som om att allting blåstes bort likt ett fallet löv i oktober. Rögle tog över spelet totalt, växte sig jättelika av ledningsmålet och plötsligt var det ingenting som fungerade för Frölunda, som blev totalt överkörda i den första perioden. Inom loppet av åtta minuter kunde Rögle koppla greppet om den tredje kvarten med både 2- och 3-0, som stod sig perioden ut trots att Joel Mustonen fått mer eller mindre öppet mål i aktens slutminut - där Christoffer Rifalk i Rögles mål på något otroligt sätt lyckats sträcka ut plockhandsken och räddat på mållinjen.

Det fanns några riktigt bra lägen för Frölunda igenom matchen, utöver Mustonens redan nämnda så hade bland annat Johan Sundström ett liknande läge i den andra periodens slutskede. Sundström prickade stolpen och när antalet sådana missar börjar läggas på hög, då blir det mycket svårt att besegra ett så komplett och välspelande lag som Rögle varit under den här kvartsfinalserien.

Rögle städade undan även den tredje kvartsfinalen, vann till slut med 5-0 och utökade ledningen till 3-0 i matcher, vilket innebär att Frölunda i morgon spelar om att vinna eller försvinna.

– Jag tycker att vi startade med bra energi, kom ut och spelade hårt i närkamperna och tävlade på ett härligt sätt. Vi tappade situationen framför kassen, tappade kontrollen i vårt försvarsspel och lyckades släppa in första målet, det är tråkigt, kommenterade Roger Rönnberg efter slutsignalen.
– Samtidigt så är vårt anfallsspel väldigt uddlöst när vi hade våra bra minuter i början. Sättet som Rögle tog ledningen på visar vad som behövs, att ta varje läge att sätta pucken på. Rögle tog ledningen och kunde spela på den, med ett tålamod i försvarsspelet som var jäkligt jobbigt för oss att möta, avslutade Roger.

Kommande matcher
Kvartsfinal 4 - Onsdag 14/4, kl 19:00, Frölunda HC - Rögle BK.

Highlights från matchen ser ni via den här länken

Frölunda HC – Rögle BK 0-5 (0-3, 0-1, 0-1) Rögle leder med 3-0 i matcher Skott: 20-31 (5-10, 4-12, 11-9)
PIM: 14-12 (4-0, 2-6, 8-6)

0-1 (05:23) | Mattias Sjögren (Éric Gélinas, Adam Edström)
0-2 (11:41) | Olli Palola (Leon Bristedt, Adam Tambellini) PP1
0-3 (13:16) | Dennis Everberg (Daniel Zaar, Éric Gélinas)

0-4 (35:29) | Adam Edström (Erlend Lesund, Brady Ferguson)

0-5 (58:48) | Daniel Zaar (Simon Ryfors, Lukas Ekeståhl-Jonsson) PP1