Vinst i årets första match
Publicerad: 2018-01-02
I 2018 års första match såg det länge tungt ut för Frölunda HC, som gästade Färjestad BK. Men ett 0-1-underläge efter två perioder blev till en 2-1-vinst efter att Carl Grundström avgjort i förlängningen och ordnat tredje raka segern.

KARLSTAD | När Frölunda HC sist besökte Löfbergs Arena (den 23:e september 2017) så hyllade Färjestad BK sin forne spelare Rickard Wallin, med att hissa hans tröja (#51) i arenans tak. Sedan passade värmlänningarna på att fortsätta festen med att vinna matchen med 7-4, vilket Frölunda ville ha revansch för denna tisdag – när 2018 års första match skulle spelas.

Efter en jämn och mållös, men ack så fartfylld och underhållande, inledningsperiod så var det Färjestad som omedelbart tog ett kommando om den andra perioden då man fick inleda densamma i numerärt överläge.
Det var i just numerärt överläge som Färjestad senare i matchen också skulle ta en 1-0-ledning. Dick Axelsson fick pucken i slottet och avlossade ett stenhårt slagskott som gick in via ribban bakom Johan Mattsson och Färjestad var i förarsits på resultattavlan efter drygt halva matchen.

Frölunda lyckades aldrig riktigt etablera något ordentligt tryck under den andra perioden, utan kunde mestadels bara skapa en och annan uppstickare – men ingen som utmanade Lars Haugen särskilt nämnvärt. Färjestads 1-0-ledning var något i underkant efter två spelade perioder, och hade det inte varit för stabilt målvaktsspel av Johan Matsson så hade kanske resultatet sett annorlunda ut.

Kvittering och förlängning

Frölunda inledde ändå den tredje perioden piggt och visade prov på ett fenomen som Roger Rönnberg själv uttryckt mycket på sistone – att man varit som bäst i matchernas tredjeperioder.

Gästerna tryckte ned Färjestad ganska djupt till och från under akten, och det ville sig till sist så pass väl att Frölunda också skulle kvittera tillställningen med fem minuter spelade.
Victor Olofsson prickade i numerärt överläge ramen, fick en chans till – och satte dit den. Med sitt 16:e mål för säsongen ordnade Olofsson 1-1 och tvingade matchen till förlängning, trots att där fanns många chanser åt båda håll att avgöra innan dess. I förlängningen hittade Christoffer Ehn fram till Carl Grundström med en elegant pass och bäddade för Grundsröm att bara raka in pucken i mål och extrapoängen hamnade i bussen hem till Göteborg.

– Jag fick ganska gott om tid och letade egentligen efter ett läge att gå in själv, men hittade istället Grundström bakom mig och försökte lägga den på en yta där, förklarade Christoffer Ehn i C More efter slutsignalen och utvecklade sin syn på matchen:
– Vi började bra i första perioden, hade en liten dipp i andra. Sedan kom vi ut starkt i tredje och bröt ned dem, så det var riktigt gött att vi fick med oss två poäng. Formen är på rätt håll. Det viktigaste är att vi fortsätter vara ödmjuka och inser att det är det hårda jobbet över 60 minuter som ger resultat, så det är bara att fortsätta jobba på torsdag, avslutade Christoffer.

På torsdag, den 4:e januari, väntar nästa hemmamatch, då vi gästas av Växjö Lakers med matchstart kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Färjestad BK - Frölunda HC 1-2 OT (0-0, 1-0, 0-1, 0-1) Skott: 26-30 (11-10, 10-6, 5-11, 0-3)
PIM: 4-8 (2-4, 0-4, 2-0, 0-0)

1-0 (31:10) | Dick Axelsson (Alexander Johansson, Rasmus Asplund) PP1

1-1 (44:59) | Victor Olofsson (Adam Almquist, Joel Lundqvist) PP1