J20: Tillbaka på vinnarspåret
Publicerad: 2016-11-20

Frölunda ville snabbt tillbaka in på vinnarspåret när man mötte Växjö Lakers i den sista matchen av helgen tre matcher. Snabba mål i både första och andra perioden samt en Joni Ikonen i högform och stabilt målvaktsspel av Arvid Söderblom lade grunden till ytterligare en seger och tre viktiga poäng i jakten om topplacering inför vårens TopTio spel.

Redan efter två minuter ringde det i nätmaskorna bakom Växjös Pontus Eltonius sedan Joni Ikonen överlistat målvakten. Något finländaren återigen gjorde fem minuter senare när 0-2 var ett faktum.

Växjö var tagna av Frölundas inledning på matchen och för en stund studsade man tillbaka och lyckades reducera till 1-2 men innan perioden var över hade Frölunda utökat ytterligare till 1-3 genom Joni Ikonen som därmed fastställde ett äkta hattrick med sina tre mål i en och samma period.

Frölunda fortsatt sedan sin vana trogen med ett tidigt mål i perioden. Denna gång var det Måns Carlsson som överlistade Eltonius och även om Växjö återigen studsade tillbaka kontrollerade Frölunda matchbilden där Rasmus Dahlin, i powerplay såg till att hemmalagets uppförsbacke blev än mer brantare i samband med 2-5 pucken. Resultatet stod sig perioden ut.

Markus Christenssons första mål för säsongen.

Den tredje perioden blev mestadels en transportsträcka mot tre nya poäng. Frölunda spelade kontrollerat och stod upp för varandra. Endast ett mål gjordes i perioden av Markus Christensson som med sitt första mål för säsongen fastställde slutresultatet 2-6. Noterbart är att tredje periodens enda mål kom när klockan stod på 56:00 och Christenssons tröjnummer är 56.

Vinsten innebar att man klättrar uppåt i den jämna tabellen. Frölunda på en tredjeplats ställs mot tabelltvåan HV71 hemma i Frölundaborg på onsdag samt i Kinnarps Arena på söndag.

Johan Benker, tränare Frölunda J20:

- Det var en skön vinst idag, vi skickade iväg tre st. till J18 så vi var kort om folk så det var starkt att vi kunde vinna idag. Men det är klart säger Johan och fortsätter: - Det är lätt att spela i ledning och Joni Ikonen som anslöt till oss blev tungan på vågen idag med sina två mål men alla gjorde en bra match idag.

Nu väntar dubbelmöte mot HV71.
- Ja det kommer bli tufft, HV71 är bra säger Johan. - Vi får se vad vi kan få ner från a-laget också men vi går för seger och kan vi knipa en av dessa matcher då ser det ju ganska bra ut inför avslutningen av serien.

Matchstatistik
Växjö Lakers - Frölunda HC 2-6 (1-3, 1-2, 0-1)
Skott:
26-44 (7-13, 12-14, 7-17)
Utv.min: 12-10 (6-0, 2-4, 4-6)

Period 1
0-1 (02:25) | Joni Ikonen (Jacob Peterson)
0-2 (06:43) | Joni Ikonen (Johan Lindholm, Oliwer Fjellström)
1-2 (16:13) | Nils Carnbäck (David Madsen, Zabastian Schmitt)
1-3 (18:24) | Joni Ikonen (Filip Westerlund)

Period 2
1-4 (22:53) | Måns Carlsson (Marcus Christensson, Jacob Peterson)
2-4 (29:51) | Kasper Kjellkvist (Robert Lis, Daniel Levein)
2-5 (33:30) | Rasmus Dahlin (Joni Ikonen, Johan Lindholm) PP1

Period 3
2-6 (56:00) | Markus Christensson (Jesper Emanuelsson)

 

 

Skribent Christian Wahlgren