Inte alls såhär säsongen skulle sluta
Publicerad: 2017-04-02
U16
Frölunda U16 som både vunnit Tibro Trophy och Scandinavium Cup under säsongen hade siktet inställt på ytterligare en buckla när man ställdes mot Djurgårdens IF i SM-Finalen för U16 Elit. Man såg länge ut att gå mot segern men ett par minuter i den tredje perioden vägde över momentet till Djurgården som till slut vann med 7-4

Stockholm- Den första perioden bjöd på jämt spel där lagen turades om att anfalla och även om det var Djurgården som tog ledningen med 1-0 kom Frölunda U16 tillbaka och både kvitterade och tog ledningen innan hemmalagets Marcus Nylander på nytt överlistade Hannes Kollén i Frölundakassen och 2-2 blev periodens resultat.

Frölunda kom sedan ut i den andra perioden och såg riktigt laddade ut där man satte rejäl press på hemmalaget som nu uppträdde defensivt vilket öppnade för långa anfall av indianerna som dessutom tog ledningen med 3-2 efter ett snyggt Zorromål av Travis Treloar, ett mål domaren Katarina Timglas sedan valde att döma bort och det stod fortsatt 2-2 efter att halva perioden var spelad. Just Travis Treloar som fick ett mål bortdömt visade kvalité när han återigen sköt in pucken bakom Djurgårdskeepern och 3-2 var ett faktum, lägg därtill att målet kom till i numerärt underläge och Frölunda satte rejäl press på Djurgården.

Man behöll sedan pressen på hemmalaget även i inledningen av det tredje perioden där Elmer Söderblom utökade till 4-2 för Frölunda och glädjen var total när man sedan effektivt stängde ner Djurgårdens försök att skapa framåt och länge såg ut att gå mot seger men det är juniorhockey och enkla misstag straffar sig direkt. Tyvärr för Frölunda denna gången sedan Djurgården både reducerade, kvitterade och tog ledningen inom loppet av tre minuter och Frölunda orkade sedan aldrig att komma tillbaka utan Djurgården höll undan, gjorde ytterligare två mål och spelade hem SM-Guldet för U16Elit till Djurgårdens IF.

Målvakten Hannes Kollén blev utsedd till U16SMs bästa målvakt. Stort Grattis Hannes!

Det var en besviken tränare i Frölunda U16 som summerade matchen efteråt. Det var surt. Jag tycker vi är det spelförande och bättre laget i 50 minuter och de är egentligen inte nära sitt tredje mål säger Tobias som fortsätter sin analys;

Då blir vi passiva och inte riktigt hanterar den situationen. Sen när de gör tre snabba och vänder försöker vi lyfta och vända tillbaka men lyckas inte och det är surt. Dock ska tilläggas att matchen inte summerar vår säsong som varit fantastisk och vi är näst bäst i Sverige så på det sättet är jag nöjd med säsongen och den här gruppen sett till vad de presterat det här året.

Djurgårdens IF-Frölunda HC 7-4 (2-2, 0-1, 5-1)
Skott: 34-34 (11-9, 8-16, 15-9)
Utv.min: 6-6 (2-2, 4-2, 0-2)

1-0 (10:05) | Marcus Nylander (WIlliam Eklund)
1-1 (11:53) | Måns Krämer (Ludvig Levinsson) PP1
1-2 (12:23) | Isac Andersson (Travis Treloar, Albin Sibbesson)
2-2 (16:45) | Marcus Nylander (Anton Larsson, Oscar Bjerselius) PP1

2-3 (32:07) | Travis Treloar (Albin Sibbesson, Lucas Raymond) SH1

2-4 (43:58) | Elmer Söderblom (Ludvig Levinsson, Eric Hjort)
3-4 (51:14) | Marcus Nylander (William Eklund)