Målrikt i Åby Ishall
Publicerad: 2017-03-12
J20
Serien är färdigspelad och för Frölunda J20 slutade man på en åttondeplats i TopTio efter att ha slagit Brynäs IF på straffar i en målrik tillställning.

Mölndal - Frölunda J20 visade prov på riktigt bra karaktär när man omgående spräckte Brynäskeepern Oliver Dackells nolla efter mål av Joni Ikonen och även om Brynäs studsade tillbaka bara minuter efter 1-0 målet genom att göra 1-1 replikerade Frölundas lagkapten Jacob Olbing två gånger om genom att göra både 2-1 och 3-1. Brynäs tvingades därefter att byta målvakt men det störde knappast Frölunda som fortsatte pressa Brynäs som för en stund såg ut att vara ett par nummer för små men ett misstag i numerärt överläge utnyttjades av Gabriel Seger som på egen hand reducerade till 3-2 som även blev periodens resultat.

Frölunda behöll sitt spel in i den andra perioden där både Kristian Vesalainen och Linus Söderberg-Stridh noterades för varsitt mål och nu hade man varvat upp rejält. Man hade fart i samtliga moment, man jobbade som ett lag, släppte pucken snabbt mellan varandra och fick utdelning för sitt jobb framåt. Men Brynäs kvicka forwards stressa ett offensivt Frölunda och utnyttjade stundtals stillastående backar och 5-3 var ett faktum. Innan perioden var över föll ytterligare ett mål där Frölunda och Brynäs gjorde varsitt mål. 6-3 kom genom Oliwer Fjellström medan Brynäs med tretton sekunder kvar gjorde 6-4.

Det tog Brynäs tio sekunder i den tredje perioden att skapa rejäl känning och press på Frölunda i samband med 6-5 målet och för en stund hade man tagit över helt men ett kvickt uppspel resulterade i 7-5 genom Jacob Peterson och på sidan om isen trodde man att det var avgjort. Men det är juniorhockey vi pratar om och Brynäs ville annorlunda som reducerade till 7-6 och kvitterade till 7-7 med tolv sekunder kvar och övertidsspel var ett faktum.

Övertiden förblev mållös och Frölunda kunde till slut genom Kristian Vesalainen vinna på straffar med 8-7.

I samband med 8-7 seger befäste Frölunda sin plats åtta i en jämn tabell och därmed förlorar man möjligheten att välja motstånd i valet till åttondelsfinaler som görs imorgon. Det positiva är att Frölunda som tack vare att man hamnade på topp 8 nu får en, ev. två hemmamatcher för att ta sig vidare till kvartsfinalspel. Matchstatistik
Frölunda HC-Brynäs IF 8-7 (3-2, 3-2, 1-3, 0-0, 1-0)
Skott: 37-35 (14-4, 11-19, 11-10, 0-2, 1-0)
Utv.min: 4-8 (2-4, 2-2, 0-2, 0-0, 0-0)
1-0 (00:43) | Joni Ikonen (Kalle Miketinac)
1-1 (03:16) | Manne Mattisson (Samuel Asklöf, Johannes Kinnvall)
2-1 (07:45) | Jacob Olbing (Jakob Olsson)
3-1 (07:51) | Jacob Olbing (Oliwer Fjellström, Jakob Olsson)
3-2 (09:48) | Gabriel Seger SH1

4-2 (24:44) | Kristian Vesalainen (Kalle Miketinac)