Straffseger i genrepet
Publicerad: 2020-09-09
Försäsong
Frölunda HC tog revansch på förra veckans förlust mot Rögle BK genom att besegra Ängelholmslaget efter straffar i genrepet inför SHL.

ÄNGELHOLM | I Frölunda HC:s genrep inför SHL-säsongen 2020/21 ställdes man emot Rögle BK, ett lag man så sent som i förra veckan förlorade mot hemma i Frölundaborg.
Då, liksom nu, var det två lag som fortsatt hade svårigheter att exakt hitta den nya domarnivå som ska ha jobbats in inför säsongen vad gäller hakningar och slashings. Därför var det fortsatt mycket fokus på spel i numerärt överläge som underläge, med många mål i spelformen åt båda håll.

Om än inte i numerärt överläge, men väl i spel fyra mot fyra, spräckte Rögle nollan först efter att Leon Bristedt stulit pucken i mittzon och serverat Dennis Everberg, som avancerade förbi Frölundaförsvaret och knäppte in ett handledsskott förbi Niklas Rubin med drygt 13 minuter spelat av den första perioden.
Frölunda svarade med att kvittera till 1-1 dryga minuten senare, när Lucas Raymond dundrade in ett direktskott ifrån vänster i spel fem mot fyra.

– Jag tycker att det är mycket box- och powerplay, så det blir lite hackigt, kommenterade Lucas Raymond efter den första perioden.
– Formen känns bra. Vi börjar komma ihop mer och mer som lag, men även i kedjan och i powerplay. De (Jan Mursak och Simon Hjalmarsson) är enkla att spela med. Skickliga och ger en bra lägen, vi börjar hitta varandra bra.

ATT HITTA VARANDRA BRA har Mursak och Hjalmarsson onekligen en tendens att göra, och när Frölunda fick inleda den andra perioden i spel numerärt överläge tog det bara 15 sekunder för Mursak att, med hjälp av Mattias Norlinder, spela fram Hjalmarsson som med ett direktskott överlistade Christoffer Rifalk i Rögles mål och gav Frölunda en 2-1-ledning.
Rögle skulle dock ha annat att säga om saken, för bara inom några minuter hade man sett till att vända på steken och hade en 3-2-ledning efter två mål i spel fem mot fyra.

I en tredjeperiod där Frölunda var det något mer spelförande och anfallande laget så kunde också Nicklas Lasu se till att ordna en 3-3-kvittering, i efterdyningarna av ett numerärt överläge, fint framspelad av Patrik Carlsson och Max Friberg.
Matchen gick till förlängning där Frölunda faktiskt hade två möjligheter att avgöra i numerärt överläge, men utan att lyckas. Istället fick matchen avgöras efter straffläggning, där Patrik Carlsson blev avgörande målskytt efter att han överlistat Rifalk och Niklas rubin räddat Leon Bristedts straff och Frölunda fick sin revansch i försäsongens sista match.

– En väldigt stabil insats i spel fem mot fem, stora steg framåt från förra veckan. Sedan finns det alltid mer att fila på, till exempel att ta färre utvisningar, kommenterade Karl Henriksson efter slutsignalen.

– Det är en omställning med de nya domardirektiven, men man får ju spela med det regelverk som gäller. Vi vill ha bort slashingar och sådant, så det är bara att gilla läget.

– Väldigt enkelt att spela med både Max (Friberg) och Joel (Lundqvist), de hjälper till väldigt mycket både på och utanför isen.

Kommande matcher:
Lördag 19/9, kl 15:15, Frölunda HC – HV71,
Söndag 27/9, kl 15:00, Djurgårdens IF – Frölunda HC,
Torsdag 1/10, kl 19:00, Skellefteå AIK – Frölunda HC,
Lördag 3/10, kl 18:00, Frölunda HC – Leksands IF,
Torsdag 8/10, kl 19:00, Frölunda HC – Brynäs IF.

Matchstatistik

Rögle BK - Frölunda HC 3-4 efter straffar (1-1, 2-1, 0-1, 0-0, )
PIM: 20-28 (4-6, 2-14, 10-8, 4-0)

Period 1
1-0 (13:29) | Dennis Everberg (Leon Bristedt)
1-1 (14:46) | Lucas Raymond (Mattias Norlinder, Simon Hjalmarsson) PP1

Period 2
1-2 (20:15) | Simon Hjalmarsson (Jan Mursak, Mattias Norlinder) PP1
2-2 (23:07) | Adam Tambellini (Nils Höglander, Éric Gélinas) PP1
3-2 (25:13) | Daniel Zaar (Niklas Hansson, Leon Bristedt) PP1

Period 3
3-3 (47:29) | Nicklas Lasu (Patrik Carlsson, Max Friberg)

Förlängning

Avgörande straffskytt: Patrik Carlsson, Frölunda HC

Så här ställde Frölunda upp:
Niklas Rubin
(Jesper Mattsson)

Jesper Sellgren - Stefan Elliott
Jens Olsson - Mattias Norlinder
Theodor Lennström - Filip Johansson
Simon Edvinsson

Karl Henriksson - Joel Lundqvist - Max Friberg
Linus Nässén - Nicklas Lasu - Joel Mustonen
Simon Hjalmarsson - Jan Muršak - Lucas Raymond
Elmer Söderblom - Patrik Carlsson - Robin Alvarez
Daniel Torgersson

Efraim Larsson