Zürich efter Vienna
Publicerad: 2018-08-31
CHL
Frölunda flyttar och möter Fredrik Petterssons Zürich redan i morgon.

Efter en trevande inledning, igen, exploderade Frölunda Indians i slutet av den andra perioden mot Vienna Capitals i Erste bank arena – från 0-1 till 3-1 på två och en halv minut – och kunde till slut rätt bekvämt kassera in tre poäng i CHL-gruppspelets första match.
– Det blev rörigt, som förväntat, men vi hade pratat om att det skulle bli så och starkt av oss att reda ut det, sammanfattar Frölundas assisterande coach Johan Lundskog.

Frölunda tränade på fredagsförmiddagen i Wien och lyfte mot Schweiz vid lunchtid. Redan på lördagskvällen, 19.45, är det match igen – mot ZSC Lions Zürich i välbekanta Zürcher Hallenstadion.
– Det blir en tuff match. Zürich var bra förra säsongen och ser ännu bättre ut på pappret den här. Dom spelar en fartfylld hockey och har ett lag med djup och bredd som vi måste matcha, förvarnar Lundskog.
Men Zürich hade stora problem med Ålborg på torsdagskvällen – vinst 6-5 på övertid?
– Vi drar väl inga större växlar av den matchen. Som jag sa tidigare, det är så här det ser ut så här tidigt på säsongen.

Frölunda och Zürich stötte på varandra redan under förra säsongens CHL-gruppspel. Frölunda vann bägge matcherna.
– Det tar vi förstås med oss och vet vad vi måste göra. Vi vill ta tag i matchen direkt och starta på en högre nivå i första perioden än vi gjort hittills under säsongen, säger Johan Lundskog.
Zürich är historiskt sett ett pålitligt topplag i den schweiziska ligan och regerande mästare. Laget har en ny tränare, kanadensaren Serge Aubin (från Vienna Capitals!) och har plockat rutinerade tjecken Roman Cervenka från Fribourg-Gottéron. Kvalitet kryllar det av i laguppställningen och för att bara nämna några: schweiziska backarna Severin Blindenbacher och Patrick Geering (kapten) och de svenska anfallarna Robert Nilsson och Fredrik Pettersson – poängkung i såväl liga som CHL förra säsongen.

Frölundas bortamöte med Zürich på lördagskvällen direktsänds i TV3 sport och Viaplay, nedsläpp 19.45.

I nästa vecka flyttar CHL in i Frölundaborg – Zürich torsdagen den 6 september (18.30) och Vienna Capitals lördagen den 8 september (15.00).
Biljetter till de bägge matcherna går att köpa via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer