Publicerad: 2017-02-24
SHL
Ett retro-riggat Frölundaborg såg fram emot en fredagsfest när Frölunda HC tog emot Leksands IF, men Frölunda hade stora bekymmer i kvällens match och gick på pumpen.

GÖTEBORG | Iförda matchtröjor med design tagen från 1967/68 respektive 1968/69 var det en nostalgiskt framkallande och mycket elegant estetik på isen när Frölundaborg var dukat för helgens första, utav två, möten mellan Frölunda HC och Leksands IF.

Spelet höll, i den första perioden, inte någon nämnvärt hög klass överlag, men William Wikmans skott till 1-0 för Leksand efter drygt åtta minuter satt där det skulle. Högt, distinkt och otagbart för Johan Gustafsson i Frölundamålet.
Frölunda skulle också få en möjligheti periodens sluttamp, där Victor Olofsson serverades fri och drog till med ett direktskott som inte passerade Atte Engren – och här fick vi se en glimt utav hur resten utav kvällen skulle arta sig för Engren.

Ett snäpp brantare uppför

Direkt i inledningen utav den andra perioden vittrade Frölunda en kvittering och Matt Donovan var en ribbträff ifrån att noteras för sitt andra mål för säsongen. Istället skulle Leksand utöka ledningen med mindre än tre minuter spelat utav den andra perioden.

Spelet var i det stora hela väldigt tillknäppt, men matchbilden öppnade upp sig markant efter att Rasmus Dahlin bjudit på ett shownummer där han elegant fintade sig igenom Leksandsförsvaret innan Leksandsmålvakten Atte Engren stoppade honom med en plockhandsräddning.
Trots uteblivet resultat ledde aktionen till att publiken tände till och fick igång laget en aning som började steppa upp och sätta högre press mot Engren och Leksandsförsvaret. Men det var en sådan kväll där målskyttet var som bortblåst – oavsett hur bra målchanserna var.

Platt fall

Den tredje perioden kunde inte ha börjat sämre, för med drygt fem minuter spelade så hade Leksand hunnit utöka sin ledning både en och två gånger och kopplat ett komfortabelt grepp om matchen med en 4-0-ledning.

Frölunda höjde sig faktiskt efter det fjärde målet och reducerade snabbt därefter till 4-1 genom Jacob Larsson, vars mål var backens första den här säsongen.

Chanserna radades upp och det fanns goda möjligheter för en ytterligare reducering, men Leksandsförsvarets uppoffrande slit framför en suveränt spelande Atte Engren fällde det definitiva avgörandet. Gästerna höll undan – i många situationer med blotta ögat – och han som inledde målskyttet fick också avsluta det genom att sprätta hål på Dan Bakala – som blivit inbytt efter Leksands fjärde mål – och fastställa slutresultatet 1-5.

Redan i morgon spelar vi igen, även då mot Leksands IF. Matchen äger rum i Tegera Arena kl 18:30 och sänds på C More Hockey.
Nästa hemmamatch äger rum på tisdag, den 28:e februari, då Linköping HC kommer på besök till Scandinavium, med matchstart kl 19:00. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.