”Ett rutinerat lag”
Publicerad: 2016-08-20

Dan efter dan är det ”business as usual” för Frölunda Indians.

Tolv timmar efter segern mot Grizzlys Wolfsburg, 2-1, var Frölunda Indians tillbaka på Eis Arena.

Ett ispass stod på schemat och fokus på nästa motstånd, tjeckiska Pardubice.

Ett lag från en stad av Wolfsburgs storlek och det finns fler likheter. Om Volkswagen definierar Wolfsburg har Semtex (sprängämnet) satt Pardubice på kartan.

Hockeylaget, med prefixet Dynamo, hade en besvärlig förra säsong, men har ambitioner den här och i den europeiska mästarcupen.

- CHL är en högklassig turnering och vår målsättning är att ta oss till slutspel, säger tränaren Peter Draisaitl.

Pardubice är tydligt tjeckiskt dominerat och några namn sticker ut i laguppställningen. 36-årige Tomas Rolinek har i många år varit kapten och en framträdande profil i det tjeckiska landslaget, bland annat i den upplaga som vann VM-guld 2010.

Petr Sykora, Michal Sykoras yngre bror, är ytterligare ett namn att lägga på minnet, tillsammans med Sverige-bekantingen Petr Caslava (i Timrå säsongen 2008/2010).

- Vi förväntar oss ett tajt försvarsspel, att de sätter press och kontrar. Och det är ett rutinerat lag, med erfarenheter från många ligor och landslag, säger Frölundas videocoach Erik Lignell.

Och hur skall Frölunda hantera det?

- Vi måste sätta jobbet utan puck och utnyttja det vi är bäst på – hög intensitet och press över hela banan.

Morgondagens CHL-möte med Frölunda blir Pardubices första för säsongen och Peter Draisaitl funderar så här inför matchen:

- Det kommer att bli en utmaning för oss att spela mot förra säsongens vinnare. Det blir tufft, men om vi kommer upp på absolut högsta nivå har vi en chans.

CHL-mötet mellan Frölunda och Pardubice spelas i Tipsport arena i morgon, nedsläpp 17.00 – matchen direktsänds i SVT Play.

Peter Pettersson Kymmer