Frölunda i förarsätet
Publicerad: 2018-03-23
FHC
Inför ett fullsatt Scandinavium tog Frölunda ledningen i kvartsfinalserien mot Malmö med 2-1 i matcher.

Två vinster för bortalagen inför den tredje SM-kvartsfinalen i ett taggat och knökat Scandinavium, 12 044.
Frölunda Indians bröt sviten med en skön 2-1-vinst efter en tajt nagelbitarmatch.
"Det var tufft därute, men vi tuggade på och arbetade oss till en seger", säger Carl Grundström som i allra högsta grad var delaktig i vändningen.

För det var ju så att Malmö tog ledningen i slutet av den första perioden – Johan Olofsson – och släppte inte till något i den andra.
Tidigt i den tredje hittade Ryan Lasch en fritt stående Carl Grundström i slottet och 1-1 rappt och distinkt bakom Malmö-målvakten Jonas Gunnarsson som vikarierade för Oscar Alsenfelt som inte var med på bussen till Göteborg.
"Skönt att få till det i power play", menar Grundström.
Det matchvinnande målet kom dryga sex minuter före slutsignal – Max Friberg tryckte in en retur efter ett högt och hårt John Nyberg-skott.

Ryan Lasch fick utgå i slutet av matchen efter en smäll mot huvudet – diagnos osäker.

Redan på söndag, 15.00, spelas kvartsfinal fyra i Malmö arena och på tisdag, 27 mars, är serien tillbaka i Scandinavium, 19.00.