Vesalainen VM:s MVP
Publicerad: 2017-04-25
FHC
Nye assisterande sportchefen Björn Liljander är nöjd med Frölunda-spelarnas insatser i J18-VM.

Det räckte inte hela vägen för Småkronorna i J18-VM i Slovakien, men det var nära – USA vann en rafflande semifinal på övertid, 4-3.
– Vi var det enda laget i turneringen som hade USA i gungning. Vi hade lite problem i gruppspelet, men växte under turneringen och slog ut Kanada i kvartsfinalen, berättar Frölundas assisterande sportchef Björn Liljander.

Som assisterande till förbundskapten Torgny Bendelin hade Liljander direktkontakt med de fyra Academy-spelare som fanns med i Tre Kronor och bra koll på de båda som representerade Finland.
– Filip (Westerlund) var stabil under hela turneringen och Jacob Peterson, Kalle Miketinac och Oliwer Fjellström gjorde det bra. Alla har fått otroligt insikt om hur det är att spela på den här nivån, det är några hack upp i jämförelse med juniorhockey i Sverige, säger Björn Liljander som fick se Finland, med två Frölundaspelare i laget, förlora finalen mot USA:
– Kristian Vesalainen och Joni Ikonen var Finlands ledande spelare. Kristian gjorde en fantastisk turnering – 13 poäng, turneringens MVP, en bra avslutning på säsongen för honom.

Sverige förlorade bronsmatchen mot Ryssland med 0-3.

Peter Pettersson Kymmer