Straffade i Vida Arena
Publicerad: 2017-02-02
Tabellettan Växjö Lakers stod på agendan denna torsdag för Frölunda HC och matchen blev något utav en försmak till det stundande slutspelet.

VÄXJÖ | Det var en jämn inledningsperiod i Vida Arena där Växjö Lakers inte fick en lugn stund när Frölunda HC pressade på. I första perioden stressade man hemmalaget med en frenesi som inte setts på flera matcher och det var tack vare en tung forecheck som Frölunda också kunde ta ledningen i matchen. Sean Bergenheim vann puck i anfallszon och kunde, via Sebastian Stålberg, till sist få fram pucken till Casey Wellman som krigade in 1-0 bakom Joacim Eriksson i Växjömålet.

Växjö fick periodens enda numerära överläge, och tog också vara på det genom Eric Martinsson som fick god tid att sikta in sig och avlossade ett distinkt handledsskott ifrån sin högerbacksposition som överlistade Johan Gustafsson till 1-1.

BÅDA LAGEN PRESSADE VARANDRA matchen igenom och turades om att föra spelet, men det märktes under långa stunder i den här matchen att det var tabellettan och tabelltvåan som möttes då lagen tog ut varandra i mångt och mycket.

Frölunda var ändå det något vassare laget även i andra perioden med fler långa anfall där pucken gick runt mellan spelarna och ett par vassa målchanser skapades. Men det var en specifik spelare som stack ut i Vida Arena denna afton – nämligen matchens första målskytt.
Wellman bröt sig in från sargkanten, tog sig förbi sin motståndare och snärtade sedan in 2-1 bakom Eriksson och såg till att Frölunda var i ledning igen med sitt andra mål för kvällen.

Det skapades ett par goda möjligheter att utöka ledningen ytterligare, inte minst när Johan Sundström frispelades precis framför mål och så när rakade in en backhand. Inte heller under periodens slutskede när man fick chansen i numerärt överläge, men mittenakten gick till ända med en uddamålsledning för Frölunda.

VÄXJÖ FICK EN MINST SAGT ypperlig start på den tredje perioden. Det tog nämligen bara 70 sekunder så såg Adam Brodecki till att kvittera tillställningen efter ett distinkt handledsskott ifrån slottet som Gustafsson inte kunde stoppa.

Perioden urartade sig till att bli en mycket händelserik, intensiv och underhållande historia som gav något utav en liten hint om vad det kommande slutspelet kan komma att bjuda på.
Frölunda var det överlag bättre laget i stort sett igenom hela matchen, och den tredje perioden var inget undantag. Man hade faktiskt ett par oerhört bra lägen att avgöra tillställningen, där inte minst Victor Olofssons läge i numerärt överläge stack ut – då Joacim Eriksson räddade ett halvöppet mål med klubban.
Eriksson klev även fram i förlängningen – för dit gick matchen till slut – och stoppade ett friläge för Johan Sundström med plockhandsken i övertidens slutskede. När Eriksson höll kvar Växjö i matchen var det sedan Emil Pettersson som klev fram och avgjorde tillställningen på straffläggning för extrapoängen till smålänningarna.

** Roger Rönnberg kommenterade förlusten till C More efter slutsignalen.** – Jag tycker att vi var bättre än Växjö i dag. Prestationen var bra, men vi saknade den där sista prestationen för att avgöra matchen, precis som det har varit i några matcher nu - att vi fastnar på 2 gjorda framåt. Vi ser bättre och bättre ut efter en liten svacka nu, men vi behöver vara lite, lite skarpare och verkligen ta vara på chanserna.

Nästa match äger rum kl 16:00 på lördag (5 feb) då Färjestad BK kommer på besök. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken

Matchstatistik Växjö Lakers - Frölunda HC 3-2 e str (1-1, 0-1, 1-0, 0-0, 1-0) Skott: 22-34 (5-9, 8-11, 5-11, 3-3, 1-0)
Utv.min: 12-10 (0-2, 4-2, 8-6, 0-0, 0-0)

0-1 (14:45) | Casey Wellman (Sebastian Stålberg, Sean Bergenheim)
1-1 (18:03) | Eric Martinsson (Adam Brodecki, Pontus Netterberg) PP1

1-2 (29:34) | Casey Wellman (Henrik Tömmernes)

2-2 (41:10) | Adam Brodecki (Emil Pettersson)