Tung afton i Vida arena
Publicerad: 2017-01-12
Det var en tung afton i VIDA Arena för Frölunda HC som besegrades av ett mycket effektivt Växjö Lakers.

VÄXJÖ | Frölunda HC inledde matchen i VIDA Arena oerhört piggt och kopplade tidigt i den första perioden ett stadigt grepp om matchbilden. Pucken haglade tätt kring Joacim Eriksson i Växjö Lakers mål, som fick en svettig första halva i perioden men lyckades hålla tätt trots ett par svettiga situationer.

Växjö hade inte mycket till farligheter inledningsvis, men var ändå det lag som tog ledningen i matchen när Tuomas Kiiskinen hittade Olli Palola i den högra tekningscirkeln som stänkte in sin 13:e kasse till 1-0 för hemmalaget.

Hemmalaget tog över matchbilden helt efter ledningspucken och tillbringade mycket tid i Frölundas försvarszon. Det skulle till slut resultera sig i att Nick Bailen kunde stänka in ett skott ifrån blålinjen till 2-0 med fyra minuter kvar att spela utav den första perioden.

John Nyberg såg dock till att skänka lite medvind till Frölunda genom att knappt halvannan minut senare slå in en retur och på så vis se till att 2-1-reduceringen var ett faktum.

FRÖLUNDA SÅG UT ATT HA STORA BEKYMMER i den här matchen, och man hade stundtals svårt att matcha Växjös problematiska skridskoåkning och intensitet. När man väl styrde matchbilden, ja då stod Joacim Eriksson i vägen. Men i mittenakten var det Växjö som var det bättre laget, och det var lite besvärligt.
Det blev desto värre när Erik Josefsson, knappt halvvägs in i mittenakten, styrde in 3-1 efter att SHL-debuterande Nils Carnbäck – just precis, son till Patrik – vunnit en offensiv tekning för smålänningarna och serverat Arvid Lundberg för styrskottet.

INLEDNINGEN PÅ DEN TREDJE PERIODEN liknade till mångt och mycket inledningen på matchen där Frölunda åkte skridskor, tryckte på offensivt i banan och gav det ett innerligt försök att hämta in underläget.

Växjö höll tätt och precis som i inledningsperioden så var det när det kändes som om ett Frölundamål hängde i luften, som hemmalaget slog till. Man tog vara på en snabb kontring där Tuomas Kiiskinen snärtade in 4-1 bakom Dan Bakala med nio minuter kvar utav den tredje perioden.
Bakala utgick efter målet och in fick istället 17-årige Arvid Söderblom komma för sina första nio minuter i SHL – och höll tätt.

– Jag är långt ifrån nöjd, säger Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg till C More efter slutsignalen.

–Första perioden var bra från vårt håll men det var sedan framför allt i andra perioden som vi såg passiva ut, tycker jag. Växjö var klart hetare, de var effektiva och gjorde målen. De fick med sig en tvåmålsledning och fick föra matchen trots att vi spelade bättre i första. Sedan rusade vi på och blev lite för frustrerade. Så vi måste lära oss att spela med bättre mindset trots underläge, avslutar Roger.

På tisdag spelar vi det andra mötet mot schweiziska HC Fribourg-Gottéron i Champions Hockey League-semifinalen, på bortaplan. Nästa hemmamatch äger rum torsdag 19:e januari då vi ställs emot Skellefteå AIK. Biljetter köper ni via den här länken

Matchstatistik Växjö Lakers - Frölunda HC 4-1 (2-1, 1-0, 1-0) Skott: 31-32 (14-16, 8-6, 9-10)
Utv.min: 8-6 (2-2, 2-0, 4-4,)

1-0 (12:30) | Olli Palola (Tuomas Kiiskinen, Cory Murphy)
2-0 (16:00) | Nick Bailen (Robert Rosén, Olli Palola)
2-1 (17:21) | John Nyberg (Carl Grundström, Robin Figren)

3-1 (28:52) | Erik Josefsson (Arvid Lundberg, Nils Carnbäck)

4-1 (51:00) | Tuomas Kiiskinen (Robert Rosén, Olli Palola)