Seger innan uppehållet.
Publicerad: 2018-02-11
J20
Återigen en bra match mot Rögle BK och likt lagens senaste möten plockade Frölunda full pott och säkrade viktiga poäng i fortsättningsserien.

Trots att Frölunda J20 hade skott på målvakt, över och utanför målet i den första perioden dröjde det fem minuter in i den andra perioden innan man fick utdelning för sina många chanser i den första perioden och i dagens match var det förstakedjan Heljemo-Andreasson-Elgestål som tillsammans med Arvid Söderblom skulle ligga bakom segern där kedjan stod för samtliga mål.

Fem minuter in i period två kom 1-0 och sju minuter senare även 2-0. Båda målen gjordes av Philip Elgestål och även om Rögle lyckades reducera i period två var aldrig segern i dagens match ohotad. Frölunda spelade sedan av period tre på ett kontrollerat sätt där Jakob Heljemo gjorde 3-1 tidigt och även om Rögle försökte så tog Arvid Söderblom hand om allt skåningarna kom med i perioden och en sista push med öppet mål resulterade i 4-1 genom Joseph Berger som sköt pucken i luften över hela isen in i den tomma kassen och fastställde slutresultatet.

Även om jag tycker att vi inte spelade vår bästa ishockey idag var det en skön seger säger Magnus Sandström, assisterande tränare Frölunda J20.
Vi växte in i det idag ju längre matchen gick och vi vet att Rögle är ett bra lag med ett bra anfallsspel men vi hittade en väg att vinna idag och även om resultatet är bra skulle vi haft ett par mål till för vi hade många bra lägen idag.

Tre viktiga poäng i en jämn tabell och ett välbehövligt uppehåll väntar Frölunda J20 som lovar hårdträning så man är redo när serien startar igen den 21 februari när man ställs mot IF Malmö Redhawks.

Frölunda HC – Rögle BK 4-1 (0-0, 2-1, 2-0)
Skott: 47-28 (12-7, 15-9, 19-12)
PIM: 6-6 (2-4, 2-2, 2-0)