Grinigt i Skellefteå
Publicerad: 2017-03-19
Frölunda HC satt i förarsitsen i kvartsfinalseren mot Skellefteå AIK efter 3-0-vinsten i Scandinavium i fredags. Man inledde kvartsfinal två med ledningspuck efter 12 sekunder, men Skellefteå lyckades ändå jobba hem en serieutjämning i en grinig tillställning.

SKELLEFTEÅ | Starten i Skellefteå Kraft Arena kunde knappast ha varit bättre för Frölunda HC, ett Frölunda som annars vunnit nio av de elva senaste bortamatcherna mot Skellefteå AIK.
Mattias Nørstebø dumpade in pucken i anfallszon, Simon Hjalmarsson snappade upp den och hittade Joel Lundqvist helt fri framför Skellefteåburen som lade in en backhand till 1-0 redan efter 12 sekunder.

Frölunda var det vassare laget i inledningsperioden som till en början höll en någorlunda schysst och jämn nivår, men perioden urartade till ett kramkalas utan dess like där spelarna tog varje tillfälle att gruffa på varandra i avblåsningarna. Matchbilden blev något upphuggen på grund utav gruffen och det var ganska tillknäppt under periodens andra hälft.

Skellefteå vänder

Efter en mycket stökig och grinig inledningsperiod så lugnade sig temperamentet ned sig hos spelarna efter pausvilan och vi fick se en ganska snäll mittenperiod i jämförelse. Frölunda såg till att boxa ut Skellefteå ganska effektfullt och hemmalaget såg inte ut att få ut nämnvärt mycket under matchens första halva.

Allt eftersom så öppnades matchbilden successivt upp, båda lagen började få med sig fart under skridskorna och således också skapa fler och fler farliga målchanser. Skellefteå drog fördel av tempoökningen och kunde med två snabba mål vända på resultatet efter att Axel Holmström först kvitterat i power play och Jesper Olofsson kort därpå gett hemmalaget ledningen med 2-1 i en kontring.

Frölunda var långt ifrån ofarliga under den andra perioden, man skapade många riktigt bra chanser mot Joni Ortio i Skellefteås mål, men pucken hade svårt att hitta in bakom en emellanåt riktigt bra spelande Ortio.

Grinig avslutning

Numerärt överläge var melodin för hemmalaget i den här matchen, för bara några minuter in i matchens tredje period tog man vara på sitt andra power play och kunde utöka ledningen till 3-1 genom Jesper Olofsson.

Västerbottningarna utökade också ledningen till 4-1 knappt halvvägs in i den tredje perioden och i samband med målet utbröt tumult och en lång sekvens med gruff. Matchen var efter det en enda transportsträcka mot slutsignalen där känslorna var påtagliga i situation efter situation.
Skellefteå höll ut och jämnade ut kvartsfinalserien till 1-1 i matcher.

Huvudtränare Roger Rönnberg kommenterade förlusten till C More efter slutsignalen:
– Jag tycker att vi var det bättre laget med lika många på banan, men vi ger bort matchen på grund av några utvisningar. Vi tappar huvudet, faller i Skellefteåspelarnas fälla för att grabbarna vill så mycket. Så vi ska kolla oss i spegeln och se vad vi kan göra bättre på tisdag.

Kvartsfinal #3 spelas på tisdag kl 19:00 i Scandinavium. Biljetter till den matchen köper ni via den här länken.

Skellefteå AIK - Frölunda HC 4-1 (0-1, 2-0, 2-0) Skott: 32-25 (8-11, 11-7, 13-7)
Utv.min: 16-24 (6-6, 2-4, 8-14)

0-1 (00:12) | Joel Lundqvist (Simon Hjalmarsson, Mattias Nørstebø)

1-1 (32:31) | Axel Holmström (Bud Holloway, Andrew Calof) PP1
2-1 (34:55) | Andreas Wingerli (Axel Holmström, Niclas Burström)

3-1 (43:18) | Jesper Olofsson (Andrew Calof, Axel Holmström) PP1
4-1 (49:16) | Joakim Lindström (Pär Lindholm)