J20: Seger mot Färjestad
Publicerad: 2016-11-30

Frölunda J20 reste på onsdagseftermiddagen till Karlstad där man besegrade Färjestad BK med 4-1. Segern innebar även att man tog klivet upp på en andraplats i en jämn tabell endast tre poäng från förstaplatsen.

Tack vare tidigt powerplay kom Frölunda helt rätt in i matchen och kunde sätta press på hemmalaget Färjestad som fick kämpa för att freda sitt mål tack vare gästernas hårda attack. Även om Frölundas powerplay förblev mållöst fortsatte man spela med press och lyckades till slut ta ledningen sedan FBK-keepern Andreas Kåberg tvingats lämna retur på Philip Ekbergs skott – en retur som snappades upp av Johan Lindholm och 0-1 var ett faktum.

Frölunda fortsatte sedan sitt spel och fick ytterligare chanser i numerärt överläge och även om man inte lyckades i spel fem mot tre gick det desto bättre i spel fem mot fyra där Oliwer Fjellström med 15 sekunder kvar av perioden utökade ledningen till 0-2.

Frölunda utökade sin ledning efter tre minuters spel in i den andra perioden där Jacob Olbing stod bortglömd i spel fem mot tre vid första stolpen och lyfte in 0-3 pucken bakom Färjestadskeepern Kåberg.

Frölunda drabbades av ett lagstraff efter åtta minuters spel och där räckte det med 15 sekunder för hemmalaget innan det var reducerat till 1-3 och trots att båda lagen skapade tillräckligt med chanser resten av perioden stod sig resultatet perioden ut.

Frölunda spelade kontrollerat och vinner välförtjänt

Den tredje perioden blev en avslagen historia där Frölunda behöll kontrollen och lyckades utöka genom Joni Ikonen som efter en situation framför Färjestadsmålvakten tryckte in 1-4 pucken.

Färjestad gick för ytterligare reducering men Frölunda visade kyla i varje moment och tillät värmlänningarna fåtal eller inga chanser och säkrade därmed ytterligare en seger. I samband med segern tar man även klivet upp på en andraplats och med två matcher kvar av J20 Superelit har man endast tre poäng upp till ettan Örebro Hockey.

Härnäst väntar Linköping HC hemma i Frölundaborg fredag den 9 december med start kl. 19:00