Förlust trots bra prestation
Publicerad: 2017-12-02
J20
Trots en bättre prestation föll Frölunda J20 med 5-3 mot Växjö Lakers.

GÖTEBORG Efter en förstaperiod där man inte riktigt kom upp i sin vanliga nivå samt ett 0-2 underläge kom Frölunda J20 tillbaka i den andra perioden när Filip Westerlund reducerade till 1-2 och trots att Växjö utökade ytterligare till 1-3 hade hemmalaget trampat igång och tog trots resultatet över matchen mer och mer.

Jakob Heljemo reducerade sedan sent i den andra perioden till 2-3 och fem minuter in i den tredje perioden hade just Jakob Heljemo kvitterat med sitt andra mål i matchen som innebar 3-3. Frölunda kändes på gång och hade tack vare kvitteringen vind under vingarna vilket även syntes på isen.

Man krigade om varje millimeter, skapade chans på chans och hade möjlighet att för första gången i matchen ta ledningen sedan Filip Westerlund avlossat bössan men skottet gick strax utanför bortre stolpen och Växjö lyckades istället i ett anfall bara minuten senare göra 3-4. Frölunda tog timeout där man även valde att plocka sin målvakt Arvid Söderblom men man lyckades aldrig riktigt få fast pucken i gästernas zon och istället fastställde Växjö slutresultatet 3-5 i öppen målbur.

Trots förlust i dag visade Frölunda J20 vilken kvalité man besitter när man spelar som man ska spela och är påkopplad. Detta höll även huvudtränare Pierre Johnsson med om när han summerade matchen.
Jag ogillar att förlora och jag brukar bli sur men idag kan jag inte bli sur säger Pierre som fortsätter;
Vår förstaperiod är inte alls godkänd men vi gör två bra perioder där vi kommer upp i prestation och jag sa det till killarna förut att normalt vinner vi nio av tio matcher som denna pga av vår prestation och antal målchanser vi skapade så jag kan inte riktigt stå här och vara sur för att vi förlorade. Spelar vi som vi ska med den prestationen vi hade i två perioder idag över tid kommer det bära frukt och då kommer vi vara långt med in i vår säger Pierre som redan blickar fram mot morgondagens match mot Karlskrona HK.
Jag har kollat en del på Karlskrona och de har gjort mycket bra matcher. De förlorade mot HV71 idag men borde ha vunnit. De har verkligen steppat upp medan vi inte gjort våra bästa matcher mot dom, det kommer bli en tuff match men vi ska göra en bra match över 60 minuter.

Frölunda HC - Växjö Lakers HC 3-5 (0–2, 2-1, 1-2)
0-1 (02:26 | David Madsen (Axel Sundberg, August Nilsson) PP1
0-2 (13:19) | August Nilsson (David Madsen)

1-2 (20:15) | Filip Westerlund (Pontus Andreasson, Philip Elgestål) PP1
1-3 (36:18) | Axel Sundberg (Filip Karlsson-Tägtström, Alexander Andersson) PP1
2-3 (38:01) | Jakob Heljemo (Jesper Carlsson)

3-3 (45:39) | Jakob Heljemo (Filip Roos, Pontus Andreasson) PP1
3-4 (56:06) | Axel Sundberg (Simon Ericsson, Filip Karlsson-Tägtström)
3-5 (59:11) | Filip Karlsson (Ludwig Wistén, Gabriel Seger)