Sviten bruten
Publicerad: 2018-01-13
Det blev inte femte raka bortasegern för Frölunda Indians – förlust 1-4 mot Brynäs.

Det var en härlig inramning i ett välfyllt Gavlerinken – hemmaklacken var massiv och taggad och över 600 tillresta Frölundasupportrar gjorde sitt för att synas och höras. Och det var de vitklädda gästerna som inledde matchen klart bäst. Frölunda hittade snabbt fart, aggressivitet och vägar in i motståndarzonen, men en utvisning efter drygt åtta minuters spel ändrade bilden.
Pontus Widerström och Christopher Liljewall rök ihop i bakom Brynäs mål efter visslan och Widerström fick två plus två, Liljewall bara en tvåa. Tio sekunder senare vallade Kevin Clark turligt och via John Nybergs skridsko in 1-0 bakom Johan Gustafsson. 42 sekunder efter det målet kontrade Jesper Boqvist in tvåan och den snabba och lite oväntade dubbelutdelningen lade sordin på Frölundas inledande entusiasm och intentioner.
”Deras 1-0 är lite turligt och vi får uppförsbacke direkt”, menar Roger Rönnberg.

Förstalinan tog första bytet i andra perioden och det gav utdelning direkt. Efter 50 sekunder skickade Victor Olofsson in en patenterad missil bakom David Rautio och det blev inledningen på ett massivt Frölundatryck, som ledde till två raka Brynäs-utvisningar. Och Frölunda trummade på bra och hittade intressanta lösningar i numerärt överläge, men kom inte närmare än två ramträffar (Olofsson och Simon Hjalmarsson).
Med lika många spelare på banan hittade Brynäs tillbaka och etablerade flera långa anfall i Frölundas zon och utökade ledningen med 53 sekunder kvar, Jesper Jensen från nära håll.

Sista akten bjöd på möjligheter åt båda håll, speciellt i numerärt överläge och Frölunda fick tidigt chansen med en man mer på isen. Brynäs utnyttjade inte ett långt fem mot tre och ju längre klockan tickade desto mer tryck från bortalaget.
Med sex minuter kvar av matchen fick Frölunda fjärde möjligheten i power play, resultatlöst, och istället prickade Drew Miller in matchavgörande 4-1 med två och en halv minuter kvar. Strax innan fick Joel Lundqvist och Jonathan Granström matchstraff efter en privat uppgörelse.
”Det blir lite stressat och prestationen är inte nog bra över 60 minuter. Vi hamnar i dalar under matchen och vi lyckas eller orkar inte hålla koncentrationen uppe i försvarsspelet”, sammanfattar Roger Rönnberg.

På torsdag är Frölunda Indians tillbaka i Scandinavium – Färjestad för första gången den här säsongen.