Vart tar de vägen?
Publicerad: 2016-10-12

NHL, AHL, WHL och KHL – det finns Frölundaspelare överallt.

Att Artturi Lehkonen ser ut att ta en tröja i Montreal Canadiens eller att Jacob Larsson är kvar i Anaheim Ducks mycket längre än väntat har väl inte undgått någon.

Men det finns fler Frölundaspelare i förskingringen och här är en liten uppdatering vad de har för sig.

Vi börjar på den nordamerikanska kontinenten.

Anton Blidh har lämnat Boston Bruins och checkat in hos AHL-laget Providence Bruins - Erik Gustafsson (Rockford Icehogs), Lasse Johansson (Rockford Icehogs), Andreas Johnson (Toronto Marlies), Max Görtz (Milwaukee Marlies), Erik Karlsson (Charlotte Checkers) och Julius Bergman (San José Barracuda) har gjort samma resa.

Viktor Svedberg var nere i Rockford Icehogs en snabb vända, men kallades tillbaka till Chicago Blackhawks.

Tre NHL-spelare dras med skade- och sjukdomsproblem och allvarligast ser det ut för Mattias Janmark, Dallas Stars, som har opererat ett knä och inte är i spel igen den här sidan nyåret.

Lukas Bengtsson har drabbats av borrelia och är kvar på Pittsburgh Penguins roster, men tränar inte. Detsamma gäller skadade Tom Nilsson, Vancouver Canucks.

John Dahlström har spelat samtliga fem matcher för sitt Medicine Hat Tigers i juniorligan WHL, facit 4 poäng: ett mål och tre assist.

I KHL har Oscar Fantenberg levererat för sitt HC Sotji - tio poäng på 18 spelade matcher.

Oliver Lauridsen har på grund av skadebekymmer och ett OS-kval bara spelat åtta matcher för Jokerit.

- Vi följer våra killar noga och håller extra koll på dom som blir nedskickade i AHL, säger Frölundas sportchef Fredrik Sjöström.

Peter Pettersson Kymmer