Tre poäng in på kontot
Publicerad: 2019-01-19
FHC20
Frölunda J20 studsade tillbaka upp på vinnarspåret efter förra helgens förlust mot Djurgårdens IF när man slog Leksands IF med 3-2.

GÖTEBORG På det stora hela var det en fartfylld match med två skridskoskickliga lag och även om chanser fanns för gästerna var det Frölunda som tog ledningen med 1-0 efter att halva perioden var spelad genom Lucas Raymond.

2-0 kom tidigt i den andra perioden genom Arvid Caderoth som lyfte pucken högt i nättaket bakom Jakob Hellsten i LIF kassen i numerärt överläge och 3-0 kom minuter senare genom Jonatan Lundin-Andersson. Där verkade hemmalaget tro att matchen var över och man började ta längre och längre byten, slarvade på linjerna och spelade mer än en gång fast sig i egen zon pga. detta vilket Leksand utnyttjade två gånger om.

Leksand fortsatte sedan i den tredje perioden att pressa för ytterligare mål men Frölunda lyckades med nöd och näppe och riktigt bra målvaktsspel av Erik Portillo hålla undan och knipa tre poäng i helgens första match av två.

Imorgon söndag väntar Örebro på andra sida rödlinjen i Frölundaborg. Likt dagens match börjar även den klockan 12:00 och sänds via Svenskhockey.tv med kommentator.

Frölunda HC – Leksands IF 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
Skott: 33-37