Vardag igen
Publicerad: 2017-02-13
SHL
Frölunda Indians är tillbaka på Campus efter CHL-titel och ett kortare landslagsuppehåll.

Frölunda Indians vann CHL-finalen mot Sparta Prag i Frölundaborg för en vecka sedan, 4-3 på övertid, och redan dagen efter försvann en dryg femma på olika landslagsuppdrag. De som blev kvar tränade torsdag och fredag och fick helgen ledigt - i morse återsamlades Frölunda Indians på Campus.
"Vi mår bra och har landat. Joel (Lundqvist) och Henrik (Tömmernes) fick ledigt - förutom dom två var alla på plats", säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som tror att segern i CHL kan bli en boost inför avslutningen av CHL.
"Att vi återigen är Europas bästa lag ger ju självförtroende och det är ju skönt att vinna titlar. Och den här tiden på året är rolig, det är bara viktiga matcher".

Frölunda och morgondagens motstånd Malmö har mötts tre gånger den här säsongen och det har varit tre tuffa matcher. Malmö vann den första, SHL-premiären, och Frölunda de två följande.
"Ja, det har varit tajt mot Malmö. Det är ett hårt arbetande lag med mycket folk runt båda målen. För att på hål på dom måste vi ha attack i offensiven och det jobbar vi på", förklarar Pär Johansson.

Johan Sundström fick en lårkaka mot Sparta Prag och kunde inte spela Sweden Hockey Games med Tre Kronor i Scandinavium i helgen. Om Sundström finns med i truppen som bussar till Malmö eller inte avgörs efter morgondagens värmning.

Frölundas bortamatch mot Malmö direktsänds i Cmore på tisdagskvällen, nedsläpp 19.00.

Peter Pettersson Kymmer