Österrikes framgångsrikaste lag
Publicerad: 2017-08-25
CHL
Det är ett merit-tungt, och självförtroende-bunkrat, Klagenfurt som möter Frölunda Indians i Frölundaborg på lördagseftermiddagen.

Det blev seger mot Zürich efter förlängning i ett festligt Frölundaborg på torsdagskvällen, 5-4 – Ryan Lasch (fem poäng totalt) avgjorde matchen.

Redan i morgon, lördag, spelar Frölunda Indians gruppspelsmatch två i CHL – mot Klagenfurt, Österrikes framgångsrikaste lag genom tiderna, 30 mästerskapstitlar.
– Vi känner till deras historia, säger Frölundas videocoach Erik Lignell och beskriver den här säsongens upplaga av Klagenfurt på följande sätt:
– Ett välorganiserat lag som sätter hög press. Dom har många bra spel spelare som vi känner till, bland annat ett gäng duktiga och välmeriterade transatlanter.

Klagenfurt kommer till Göteborg med en färsk 6-3-seger mot franska Gap i bagaget och transatlanterna David Fischer, Matthew Neal och Julian Talbot var inblandade i det mesta framåt – ungefär som Ryan Lasch, Victor Olofsson och Max Friberg mot Zürich.
– När vi hade bra fart på skridskor och puck fungerade anfallsspelet i Zürichmatchen. Och det var ju kul att vårt power play var så bra. Det viktiga mot Klagenfurt blir att spela med just hög fart och hög press, det skall vara jobbigt att möta oss, säger Erik Lignell.

Eventområde utanför Frölundaborg med foodtrucks, barer, musik, intervjuer och tv-skärmar öppnar 12.30 på lördagen och är dessutom öppet i bägge periodpauserna.

På grund av hästsport-EM är parkeringsmöjligheterna mycket begränsade kring Frölundaborg i samband med CHL-matcherna. Var ute i god tid och åk gärna kollektivt.

Frölunda Indians match mot Klagenfurt börjar 15.00 – köp biljetter via den här länken.

Peter Pettersson Kymmer