Ung debutant
Publicerad: 2018-09-08
CHL
Framtiden ser ljus ut för Frölunda HC som fortsätter producera och ta fram talangfulla juniorer till A-lagsspel. Just den faktorn var en stor ljusglimt när Frölunda under lördagseftermiddagen gästades av österrikiska Vienna Capitals för den fjärde gruppspelsomgången av Champions Hockey League.

GÖTEBORG | Frölunda hamnade snett tidigt i matchen och hade till synes svårt att överlista Capitals, oberoende på vilken del av banan spelet ägde rum. Några misstag och utvisningar gav gästerna en rak väg till kommandobryggan - och österrikarna utnyttjade det till fullo.
Med bara några sekunder kvar av den första perioden gavs Mattias Nørstebø ett mycket bra avslutsläge ifrån nära håll och så när ordnade en kvittering - men Jean-Philippe Lamoureux plockade pucken och såg till att Capitals höll ledningen perioden ut.

Gästerna gjorde det mesta bättre, stod för färre misstag och gjorde dessutom målen.
Efter två raka bortamål i den andra perioden skulle det ta ända till den tredje perioden innan Frölunda visade första tillstymmelse till att lyckas ta sig in i matchen - och man gav sig till sist också själva chanser att ta ikapp på resultattavlan.
Ryan Lasch levererade den ena suveräna framspelningen efter den andra under en tid i den tredje periodens inledning, men utan utdelning. Det skulle ta tills knappt tre minuter återstod av matchen innan Max Friberg kunde raka in en retur och noteras i målprotokollet för fjärde matchen i följd i vad som var en 3-1-reducering. Men närmre kom inte Frölunda, utan Vienna fastställde slutresultatet 4-1 i tom kasse.

Med fyra matcher spelade har både Frölunda och Vienna skrapat ihop sju poäng. Med en match mindre hittar vi sedan ZSC Lions Zürich (fyra poäng) och Aalborg Pirates (tre poäng) - som möts senare under lördagskvällen. Sex matcher ska spelas, de två bästa går vidare till slutspel.
Återstående matcher:
2018.10.09, Aalborg Pirates (h)
2018.10.16, Aalborg Pirates (b)

Nästa lördag drar SHL-säsongen igång! Vi inleder SHL 2018/19 med hemmamatch mot Djurgårdens IF. Matchen spelas i Scandinavium på lördag den 15:e september, börjar kl 15:15 och biljetter köper ni via den här länken.

En av matchens ljusglimtar var ändå Lucas Raymond, som med sina 16 år debuterade i A-laget i dag. I och med sina knappa sex minuter på is i dag blev han den näst yngsta debutanten i Frölunda HC:s historia.

Yngsta debutanter i Frölunda HC:

Kristian Vesalainen, 5988 dagar
Lucas Raymond, 6008 dagar (CHL)
Sebastian Collberg, 6027 dagar (European Trophy, SHL-debut vid 6063 dagar)
Rasmus Dahlin, 6036 dagar
Calle Johansson, 6074 dagar

Noterbart är också att både Mattias Nørstebø och Kristoffer Gunnarsson i kväll gjorde sin 100:e match i Frölundatröjan. Tack för era insatser hittills i föreningen!

Frölunda HC - Vienna Capitals 4-1 (0-1, 0-2, 1-1) Skott: 29-24 (5-12, 9-11, 15-1)
PIM: 35-35 (6-2, 27-29, 2-4)
Publiksiffra: 2733 åskådare

0-1 (09:50) | Rafael Rotter (Riley Holzapfel, Jamie Arniel) PP1

0-2 (23:46) | Kelsey Tessier (Jamie Arniel)
0-3 (30:52) | Chris DeSousa (Peter Schneider, Sascha Bauer)

3-1 (57:07) | Max Friberg (Jonathan Sigalet, Ryan Lasch)
4-1 (58:23) | Rafael Rotter (-) ENG