Seger i omstarten
Publicerad: 2017-11-15
J20
Frölunda J20 tog en tung skalp när man besegrade Malmö Redhawks på onsdagskvällen.

GÖTEBORG Frölunda J20 gjorde allt rätt i den första perioden, man skapade målchanser och satte gästerna under rejäl press med sina 18 skott på kassen och även om det bara gjordes ett mål genom Philip Ekberg tidigt i perioden gav det hopp om mer.

Och mer mål blev det när gästerna kvitterade till 1-1 två minuter in i period två men Frölundas Pontus Andreasson svarade direkt genom att göra 2-1 efter att snyggt placerat pucken i nättaket bakom Malmökeepern Anton Malmborg. Malmö kom tillbaka igen och kvitterade till 2-2 innan spelet för en stund målmässigt lugnade ner sig. Farten? Ja den var fortsatt hög och spelet böljade fram och tillbaka. Ytterligare ett mål föll innan perioden var över genom Samuel Fagemo som såg till att Frölunda inför fortsättningen satt i förarsätet med sitt 3-2 mål.

Frölunda spelade sedan av den tredje perioden där alla jobbade för varandra och hjälptes åt när Malmö pressade för ytterligare kvittering. Trots detta blev det aldrig riktigt farligt och Frölunda J20 tog tre viktiga poäng i jakten på en plats i vårens toptio.

Det var en bra hockeymatch idag säger Pierre och fortsätter; 
Det som är glädjande är att alla fyra kedjor är med och bidrar och vi är det här hårt jobbande laget igen där fyra homogena kedjor trycker på och bidrar. Vi spelade en fartfylld hockey idag och det är skönt att få denna starten efter uppehållet där vi tränat hårt och bra så känslan är god.

Nu väntar återigen en tuff match för Pierre Johnsson och hans mannar när man gästar serieledaren Linköping HC på lördag och Pierre ser fram emot uppgiften.
Det kommer bli en utmaning och det vet vi om. Linköping är ett grymt bra hockeylag men jag säger som vanligt, vi ska fokusera på vårt spel, hålla uppe farten och då kommer vi att göra en bra insats och strida om poängen.


Matchstatistik
Frölunda HC - IF Malmö Redhawks 3-2 (1-0, 2-2, 0-0)
Period 1
1-0 (03:49) | Philip Ekberg (Eric Engstrand)

Period 2
1-1 (22:07) | Edgars Treijs
2-1 (22:45) | Pontus Andreasson (Philip Elgestål)
2-2 (23:40) | Simon Eriksson (Axel Björklund, Oliver Olsson)
3-2 (33:40) | Samuel Fagemo (Jacob Peterson)

Period 3
Inga mål

Så här ställde Frölunda J20 upp:

Ludvig Persson
(Erik Portillo)
Filip Roos - Filip Westerlund
Leon Lerebäck - Filip Hasa
Hampus Rydqvist - Joseph Berger
Anton Sundin

Elias Stendahl - Pontus Andreasson - Philip Elgestål
Samuel Fagemo - Jacob Peterson - Jonatan Lundin-Andersson
Philip Ekberg - Jakob Heljemo - Eric Engstrand
Jesper Carlsson - Linus Nässén - Arvid Caderoth
Joseph Berger

Christian Wahlgren