Förlust mot Wolfsburg
Publicerad: 2016-09-09

Förlust, men ändå gruppseger

Redan innan matchstart var Frölunda HC redan klara segrare utav Grupp A i Champions Hockey League, helt ohotade utav färdigspelade Dynamo Pardubice och Grizzlys Wolfsburg.
De sistnämnda från Tyskland hade desto mer att spela för denna fredag då det för deras del krävdes minst två poäng för slutspelsplats.

Gästerna startade också riktigt bra i Frölundaborg med högt tempo, hög press i fysiska försök att inge respekt hos Frölunda. Det visade sig till en början vara ett lyckat koncept då man efter 7:24 tog ledningen i numerärt överläge - en spelform som man varit mycket framgångsrik i hittills under turneringen.
Tyskarnas ledning utökades också kort därpå till 2-0 innan Frölunda visade att de ville vara med i matchen.

Nyförvärvet och Frölundas Top Scorer i turneringen, Casey Wellman, visade skicklighet när han slog in en retur och ordnade 1-2 på tavlan några minuter senare, vilket gav Frölunda lite luft under vingarna för inledningsperiodens sluttamp.

 

WOLFSBURG, LITE HETARE

Nog märktes matchens innebörd för gästerna ganska tydligt, som hela tiden såg ut att ta det där extra skäret, som hela tiden såg ut att ligga lite före och främst spelade ett rakare och mer pricksäkert passningsspel än Frölunda i den här matchen.

När Mats Rosseli Olsen, på ett nästan märkligt sätt, lyckades överlista en tillsynes överraskad Sebastian Vogl i Wolfsburgs mål för ett mål som innebar 2-2 började det dock darra lite i några tyska nerver, för Frölunda spelade upp sig under slutet utav den andra perioden och första halvan utav den tredje där man skapade bra tryck mot den tyska kassen. Men Vogl hade släppt sitt sista för dagen och revanscherade sig ordentligt med några riktigt bra räddningar.

Wolfsburg behövde bara två poäng för att fixa slutspelsplatsen, och det skulle i slutändan bli samtliga tre den här matchen. För andra gången slåg man till i numerärt överläge och ordnade en 3-2-ledning framför många glatt firande, orangebeklädda supportrar på läktarens bortasektion.

Frölunda kom nära i slutskedet med Johan Gustafsson på bänken och en extra utespelare på isen, men Wolfsburg försvarade sig väl och vann med 3-2.

Huvudtränare Roger Rönnberg var uppriktig och självkritisk efter slutsignalen.

- Jag tycker att vi har ett jättedåligt passningsspel i dag, och det är inte okej på den här nivån. Vi kryddar också det med en dålig disciplin och tar alldeles för många dåliga utvisningar, vilket straffar sig i dag.

 

Resultatet innebär att Wolfsburg gör Frölunda sällskap i slutspelet. Vilka vi ställs emot i åttondelsfinalen lottas fram på måndag.

 

 

Matchstatistik

Frölunda HC – Grizzlys Wolfsburg 2-3 (1-2, 1-0, 0-1)
Skott:
23-18 (7-4, 10-7, 6-7)
Utv.min: 14-10 (8-4, 2-4, 4-2)

Period 1
0-1 (07:34) | Tyson Mulock (Brent Aubin, Fabi Pfohl) PP1
0-2 (09:00) | Sebastian Furchner (Tyler Haskins, Björn Krupp)
1-2 (13:45) | Casey Wellman (Joel Lundqvist, Jacob Larsson)

Period 2
2-2 (29:34) | Mats Rosseli Olsen (Sebastian Stålberg, Jonathan Sigalet)

Period 3
2-3 (54:49) | Brent Aubin (Lubor Dibelka, Jeff Likens) PP1

 

Så här ställde Frölunda upp:

Johan Gustafsson
(Dan Bakala)

Oscar Engsund – Jonathan Sigalet
John Nyberg – Matt Donovan
Johannes Johannesen – Jacob Larsson
Filip Westerlund

Mats Rosseli Olsen – Nicklas Lasu – Sebastian Stålberg
Casey Wellman – Joel Lundqvist – Artturi Lehkonen
Carl Grundström – Patrik Carlsson – Robin Figren
Simon Hjalmarsson – Johan Sundström – Victor Olofsson
Christoffer Ehn

Efraim Larsson