Fyra i Tre Kronor
Publicerad: 2020-10-26
SHL
Oskarshamn, borta, blir Frölundas första uppgift den här veckan. Fyra landslagsmän sitter med i bussen ner till Småland,

SHL rullar på och en matchintensiv vecka väntar, igen – redan på tisdagen bussar Frölunda till östra Småland för ett bortamöte med IK Oskarshamn.
– Vi hade tuffa matcher mot dom förra säsongen. Oskarshamn spelar fritt och med gott självförtroende, förklarar Frölundas målvaktstränare Kristoffer Martin:
– För oss är det viktigt att spela tajt och att vi är konsekventa.

För Kristoffer Martin finns annat tänka på.
Niklas Rubin och Johan Mattsson är just nu SHL:s tätaste målvaktsduo med en gemensam räddningsprocent på strax under 93 procent.
Det är ju en underbar situation och samtidigt en utmaning. Vi skall göra så lite annorlunda som möjligt och hjälpa våra målvakter att spela så bra som möjligt, konstaterar Kristoffer Martin.

Frölundas bortamöte med Oskarshamn på tisdagskvällen direktsänds i Cmore, 19.00 – streama via den här länken.

På torsdag är Frölunda tillbaka i Scandinavium, Örebro, och på lördag är det bortamatch mot Leksand.

Fyra Frölunda-spelare blev uttagna i förbundskapten Johan Garpenlövs trupp till Karjala tournament: Niklas Rubin (debutant), Mattias Norlinder (debutant), Jesper Sellgren och Max Friberg.
– Otroligt stort. Jag har aldrig varit nära ett landslag tidigare. Att få spela i Tre Kronor är ju något man alltid drömt om, säger målvkaten Niklas Rubin.
Karjala tournament spelas i Helsingfors och Tre Kronor möter i tur och ordning:
Tjeckien (5 november).
Ryssland (7 november).
Finland (8 november).

Peter Pettersson Kymmer