Seger i Jönköping
Publicerad: 2017-01-28
J18
Frölunda J18 reste tillsammans med U16 laget till Jönköping för möte med HV71 och som vanligt blev det högt tempo och tajt både spel och målmässigt.

Jönköping Frölunda kunde knappast fått en bättre start på matchen när man efter bara 19 sekunder tog ledningen med 1-0 genom Jonatan Lundin-Andersson som utnyttjat ett misstag av HV försvaret. Stärkta av ledningsmålet fortsatte man sedan att pressa hemmalaget HV71 som för en stund hade svårt att skapa något framåt. HV71 tvingades öppna upp sig om även om man fick ett numerärt överläge efter sju minuters spel där man lyckades skapa press på Frölunda var det Frölunda som genom Philip Törnqvist i samma stund man blivit fulltaliga som ökade på sin ledning till 2-0. Det var för övrigt Törnqvists första mål i J18 Allsvenskan Södra.

Frölunda behöll sedan pressen på hemmalaget där spelet mestadels hölls i mittzonen eller i sarghörnen och de riktigt farliga chanserna infann sig aldrig. Ett mål föll i perioden och det var HV71 som i numerärt underläge genom Adam Malmberg reducerade till 1-2 efter att Frölunda misslyckats med att rensa pucken.

HV71 steppade sedan upp i den tredje perioden och var nu det spelförande laget där man pressade Frölunda och jagade kvitteringspucken som man dock aldrig lyckades sätta trots att man i slutet av perioden plockat målvakten Björnlinger. Istället höll Frölunda undan och tog tre poäng.

• Det var en tuff dag på jobbet säger Pierre Johnsson, tränare Frölunda j18, efter matchen.
  • HV71 är ett bra lag men jag tycker vi står upp bra och äger spelet i den första perioden medan den andra perioden är jämnare säger Pierre och fortsätter:
  • Vi drar på oss alldeles för mycket utvisningar egentligen hela matchen och vi vinner den här matchen i boxplay, många är delaktiga och vår prestation idag är riktigt bra.

Nu väntar Linköping HC borta på onsdag. Även det en tuff match enligt Pierre där det kommer krävas att man är påkopplad från start.

• De ligger högt upp i tabellen och spelar tufft så vi måste upp på minst samma nivå som idag helt klart.

Matchen mot Linköping HC sänds på livearenahockey.com med start kl 19:00 på onsdag 1 februari.
HV71 – Frölunda HC 1-2 (0-2, 1-0, 0-0)
Skott: 25-35 (9-12, 6-11, 10-12)
Utv.min: 6-8 (0-4, 2-2, 4-2)
0-1 (00:19) | Jonatan Lundin-Andersspn (Filip Persson, Jakob Heljemo)
0-2 (09:27) | Philip Törnqvist (Jakob Heljemo)
1-2 (31:42) | Adam Malmberg (Anton Svensson) SH1