Toppmöte i Vida arena
Publicerad: 2017-02-01
SHL
Viktiga veckan inleds med tuff bortamatch mot Växjö Lakers.

Tre matcher på sex dagar med början i morgon för Frölunda Indians och inte vilka som helst – serieledande Växjö på torsdagskvällen, Färjestad på söndag i Scandinavium och CHL-finalen mot Sparta Prag i Frölundaborg på tisdag.
– Ja, det är många spännande matcher på kort tid, men det är vi vana vid, säger Frölundas assisterande tränare Pär Johansson som inte vill höra talas om att Växjö-mötet handlar om seriesegern:
– Vi spelar inte fotboll – det är 13 matcher kvar i serien och 39 poäng att spela om.

Frölunda och Växjö har mötts tre gånger den här säsongen och den mest minnesvärda matchen den målrika historien i Frölundaborg i december, hemmaseger 8-5 (en seger vardera i de övriga två). Förutom den matchen har Växjö haft ett hysteriskt december och januari som skickat 2015 års mästare upp i toppen av tabellen.
– Det är bra att få spela mot tuffast möjliga motstånd inför CHL-finalen. Och vi vet vad vi gav oss in i januari. Nu har vi släppt lite på träningen och känner oss starka, förklarar Pär Johansson och berättar att Frölundas tränarstab kommer att ha angenäma bekymmer efter morgondagens värmning:
– Vi har fritt val från alla hyllor som man säger i Danmark.

Frölundas bortamöte mot Växjö sänds i Cmore i morgon (torsdag), matchen börjar 19.00.

Peter Pettersson Kymmer