Sportlovscamp i Frölundaborg
Publicerad: 2017-02-20
Academy
Även denna säsong har Frölunda arrangerat en Sportlovscamp i Frölundaborg. Det var säsongens andra lovcamp. Den första arrangerades i Lidköping på jullovet.

65 spelare födda 2002-2004 var anmälda för att under två dagar träffa nya kompisar och träna massa ishockey. Syftet med våra lovcamper rent sportsligt är att försöka sprida tankar och idéer med Frölundas spelidé. Dessutom vill vi förstås erbjuda en rolig hockeyaktivitet på lovet. Spelarna kom huvudsakligen från Västsverige men det fanns även spelare från Danmark, Småland och Mellansverige.

På isen fokuserade vi på stor aktivitet samt mycket spel under fyra istimmar per spelare varje dag. Det var dels specifik målvakts-, back- och forwardsträning. Det var ispass där spelarna själva fick vara kreativa och träna på det de själva ville. Båda dagarna avslutades med smålagsturneringar. Tre matcher spelades parallellt på stora och lilla rinken. Det var jämt och fint spel och för att utse en slutsegrare blev det tvunget med en pirrande straffläggning.

Tränare på campen var Frölundas organisation. Tobias Johansson (huvudtränare U16), Daniel Eriksson (sportansvarig ungdom), Patric Rydén (instruktör hockeygymnasiet) och Adam Lundh (målvaktstränare J18, J20 och hockeygymnasium samt fystränare) gjorde ett strålande jobb för att skapa två roliga och lärorika dagar. Spelare och ledare var mycket nöjda och trötta efter de två dagarna i Frölundaborg. Vi hoppas dessa dagar skall inspirera spelarna lite extra i sin hockeyträning. Stort tack till alla inblandade för en härlig camp.

Frölunda genomför ytterligare en lovcamp under säsongen, 11-12 april på Öckerö. Anmälan görs på hemsidan www.frolundacamps.se.

Peter Pettersson Kymmer