J18: Sviten bruten
Publicerad: 2016-11-27

Den 17 långa segersviten bröts på söndagseftermiddagen när Frölunda gästade HV71 där HV71 till slut vann med 5-4 efter en dramatisk avslutning av matchen.

Jönköping -  Frölunda fick inte alls spelet att stämma inledningsvis av matchen och trots ett tidigt powerplay var det HV71 som, med en man mindre på isen, öppnade målskyttet i matchen och även om Frölunda hade chanser att kvittera utökade HV71 till 2-0 tidigt i den andra perioden.

Trots detta kom Frölunda tillbaka genom Arvid Caderoth som kort efter HV71s 2-0 mål reducerade till 2-1 och man kändes på gång men ett misstag sent i perioden resulterade till 3-1 för hemmalaget. Resultatet stod sig sedan perioden ut.

Frölunda tilldömdes sedan en straff i den tredje perioden men skottet räddades av HV keepern Victor Östman och istället utökade HV till 4-1 kort därpå.

Frölunda lyckades sedan sätta rejäl press på jönköpingslaget och inom loppet av knappa minuten hade Frölunda gjort både 4-2 och 4-3 genom Linus Nordin och Filip Hasa varpå HV tvingades till timeout.

HV71 gör 5-3 men Frölunda svarar med 5-4 genom Jacob Peterson och går sedan för kvittering när man plockade målvakten Ludvig Persson men HV71 höll undan och blev därmed första laget som besegrade Frölunda J18 i år.

Nu väntar ett par dagars träning innan man tar emot Borås HC hemma i Frölundaborg på torsdag den 1 december kl 19:00.