Lärorik seger
Publicerad: 2017-03-11
U16
För Frölunda U16 som förlorade på straffar igår fanns bara en sak idag när man ställdes mot Nacka och det var fullt fokus från start och tre poäng.

Göteborg - Frölunda U16 som hade ett mål med dagens match – att ta tre poäng – kom ut starkt och omgående pressade man Nacka HK som drog på sig en utvisning efter två och en halv minuts spel och väl där behövde sedan Måns Krämer endast 40 sekunder på sig innan han sköt in 1-0 pucken bakom Nackakeepern Gabriel Österlund. De efterföljande minuterna kom Nacka upp något och spelet böljade fram och tillbaka men fortfarande var det Frölunda som kontrollerade händelserna och med 46 sekunder från periodens slut överlistade Lucas Raymond Nackas Österlund och 2-0 var ett faktum.

Resultatet stod sig sedan i stort sett hela den andra perioden trots att Nacka kommit upp rejält i sitt spel och nu bjöd på ett jämnare spel än tidigare. Hannes Kollén som hittills varit riktigt bra och stoppat de chanser Nacka skapat fick till slut se 2-1 pucken förbi sig. Det blev även periodens resultat.

Frölunda tog över på nytt i den tredje perioden och spelet från den första perioden gjorde sig påmind vilket även Nacka fick erfara när Frölunda pressade ner gästerna i egen zon och trots en sen timeout för ett sista taktiksnack var Frölunda för svår motståndare och Lucas Raymond fastställde slutresultatet 3-1.

Jag sa till grabbarna innan matchen att vi inte ska analysera gårdagens match utan vi skulle hitta tillbaka till vår identitet och det spel vi spelat hela säsongen och det tycker jag att vi gjorde idag säger Tobias Johansson, tränare Frölunda U16 samtidigt som han fortsätter; Vi gjorde det som ledde oss till seger idag och det jag sa efter matchen var att det var en tuff match igår, jämn match idag och att det är inget vi har med oss från tidigare matcher under säsongen men att det är viktiga erfarenheter som vi tar med oss till det som kommer.

Nu återstår en match i åttondelsfinalernas poolspel och Frölunda U16 möter Flemingsbergs IK imorgon söndag med start 14:00 i Frölundaborg. Vi ska spela vårt spel hela vägen, vår grundfysik ska vara det som lägger grunden till seger imorgon. Vi ska orka spela hockey längre än Flemingsberg säger Tobias avslutningsvis.