J20: Förlust mot Linköping HC
Publicerad: 2016-10-05

Frölunda kom aldrig riktigt in i matchen mot Linköping HC och trots en uppryckning och ett mål i numerärt underläge i den tredje perioden fick man till slut se sig besegrade med 3-1.

De första två perioderna av matchen kom Linköping ut och spelade sitt spel från start till stopp medan Frölunda inte riktigt kom upp i sin vanliga nivå. Detta utnyttjade Linköping som gjorde både 1-0 och 2-0 tidigt i period ett och två.

Den tredje perioden däremot var det Linköping som backade hem något vilket öppnade för Frölunda som lyckades skapa längre anfall och fler puckar på mål än tidigare i matchen. Med ett reduceringsmål i numerärt underläge till 1-2 genom Jakob Olsson tycktes man på gång och tvingade Linköping till bl.a. två utvisningar och att mestadels försvara sig men Linköpingsmålvakten Rasmus Hedström höll tätt.

Med fem minuter kvar av perioden kom Linköping i en spelvändning och överlistade Arvid Söderblom i Frölundakassen och 3-1 var ett faktum. Trots en timeout där Thomas Heden pushade för fler skott på mål och att det fortfarande var gott om tid kvar att spela kom indianerna aldrig närmare utan fick se sig besegrade.

Nu väntar en roadtrip till helgen där man gästar IF Malmö Redhawks på lördagen och Rögle BK på söndagen, en roadtrip där nya poäng står på spel. Vi ser möjligheter.

Helgens matcher sänds på Livearenahockey.com och startar 15:30 (lördag) respektive 11:30 (söndag).

Frölunda HC – Linköping HC 1-3 (0-1, 0-1, 1-1)